Гърците идват у нас през зимата на ски, а ние

...
Гърците идват у нас през зимата на ски, а ние
Коментари Харесай

Гърците идват у нас през зимата на ски, а ние ходим в Гърция на море

Гърците идват у нас през зимата на ски, а ние вървим в Гърция на море, сочи статистиката. Според цифрите колкото българи посещават Гърция, тъкмо толкоз гърци посещават България над 1 200 000.

Всъщност засиленият трафик към нашата страна стартира след затварянето на сезона в Гърция. Сезонът в България  стартира от края на октомври и е до март. Южните ни съседи избират  Банско, Боровец и Пампорово, уточнява кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Голяма атракция в България са нейните зимни курорти, които всяка година притеглят феновете на зимните спортове в планините на страната и оферират наличен разкош на посетителите и са наречени " Алпите на Балканите ". Редовните гости ги избират един път, два и три пъти през годината, а има хора, които избират един и същи ски курорт от 20 години. Обикновено това са групи и млади двойки. Търсят се и хотели с четири и пет звезди, които имат по-добри цени от тези в Гърция. Разходите за настаняване и храна са икономични, защото лв. е по-ниска от еврото, а и заплатите им са по-високи от нашите. 

Гърците всеобщо се насочват към българските зимни курорти за идните празници. Те избират все по-близките и евтини дестинации, в които да прекарат празниците си. Хит измежду гърците за Коледа и Нова година са българските планински курорти, сочат данните на туристическите организации.

Туроператорите от дълго време са продали всички вероятни места в българските ски-курорти.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР