Гари Хой е един от най-големите почитатели на модерната архитектура.

...
Гари Хой е един от най-големите почитатели на модерната архитектура.
Коментари Харесай

Адвокатът, който полетя от 24-я етаж, за да докаже здравината на сградата

Гари Хой е един от най-големите фенове на модерната архитектура. Толкова доста обичал огромните небостаргачи, че всякога се опитвал да показва какъв брой сигурни са постройките. Любимото му занятие постоянно напрягало гостите, тъй като Гари обичал да се навежда върху огромните стъклени стени с цялата си тяло, доказвайки какъв брой здрави са. Често се блъскал в тях, с цел да потвърди на аудиторията, че всичко е наред и човек не би трябвало да се опасява. Мнозина биха помислили, че това е доста малоумен и безконтролен човек, само че господин Хой е юрист, затова човек може да има някакво доверие в него.

Освен това има сполучлива кариера зад тила си, основава юридическа компания с много триумфи и постоянно към неговото име се прибавят мнения като „ един от най-будните и интелигентни юристи “. За страдание даже юристите би трябвало да знаят, че несъразмерното доверие води до съществени главоболия. На 9 юли 1993 година Гари развежда студенти из постройката и както нормално взема решение да потвърди, че Dominion Bank Tower е повече от съвършена. И преди е показал невероятната мощ против прозореца, само че още по-лошото е, че постоянно избирал един и същи прозорец. Във въпросния ден се засилил малко повече, в сравнение с би трябвало и се оказва, че стъклото е задоволително развалено от предходните номера.

Вместо да отскочи обратно, Гари полита от 24-я етаж надолу през постройката. Студентите не знаят какво да кажат и вярата, че това е доста извратена смешка, автоматизирано отпада, откакто безжизненото тяло на мъжа лежи на паважа. Дори инженерите ще потвърдят, че нито един човек с тегло от 70 кг не би трябвало да показва своите сили по този метод. Трагичната гибел и до през днешния ден стои като една от най-безумните в Торонто, Гари има Wikipedia пост за случилото се, а мнозина не престават да мислят, че всичко това е много сериозна машинация. Истината е, че юристът доближава равнището на градска легенда и даже получава холивудско внимание с помощта нa „ The Darwin Awards “.

Неговият случай е документиран от „ Mythbusters “ и кино лентата „ 1000 метода да умреш “. Шегата, която приключва трагично, носи и идващият огромен удар – компанията му затваря порти след 3 години, когато повече от 30 юриста напущат и изясняват, че всичко е в резултат на породената контузия. И по този начин от ярък и ослепителен човек, Гари става жертва на нелепостта, а по-късно компанията му следва неговата орис, затъвайки в разноски. И до момента в който мнозина най-вероятно го считат за малоумен самохвалец, сътрудниците споделят, че е великодушен и задоволително добър, с цел да липсва на всички.

Сградата и до през днешния ден съществува и е на мястото си, само че с тази дребна разлика, че са сложени табелки, които предизвестяват за възможните повторни опити. Инженерите са безапелационни, че стъклото не се е счупило, а просто рамката се е откъртила в резултат на мощните многочислени удари. От позиция на шегите, както споделят някои огромни комици, казусът е, че сходна може да се направи единствено един път.

Заглавна фотография: By SimonP, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=3524443

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР