Гарбинье Мугуруса определено се намира в един от най-лошите си

...
Гарбинье Мугуруса определено се намира в един от най-лошите си
Коментари Харесай

Изненадите не спират: Бивша шампионка от Уимбълдън е аут след геврек още на старта

Гарбинье Мугуруса несъмнено се намира в един от най-лошите си интервали в кариерата. Испанката записа едвам два триумфа по време на сезона на клей, регистрирайки отпадане още в първия кръг на Ролан Гарос. Началото на сезона на трева не предложи нищо по-различно за някогашната номер 1, като тя завоюва единствено един мач преди Уимбълдън. На старта в All England Club Мугируса трябваше да се изправи против международната номер 88 Грет Минен и упованията бяха за обикновен триумф на някогашната шампионка, единствено че станахме очевидци на следващ ефектен процес от началото на шампионата, откакто белгийката надигра именитата си съперничка с 6:4 6:0 за малко над час време.

Проблемите на международната номер 10 си приличаха още в самото начало на мача, като тя съобщи откриващото си подаване и по този метод съперничката ѝ се откъсна с 3:0 напред. Въпреки изненадващият старт Минен съумя да затвърди позицията си на корта и с всеки минал гейм се приближаваше по-близо до триумфа. Мугуруса обаче не сведе глава и продължи да се бори. Испанската състезателка резервира очакванията си за поврат в сета, пробивайки по-нискоранкираната си съперничка в последния вероятен момент, само че ново едва показване от нейна страна разреши на Мийнен да затвори частта, преди срещата да бъде прекратена.

Днешното ѝ възобновяване пък се трансформира даже в още по-голям призрачен сън за някогашната лидерка в ранглистата. Мугируса записа против името си едвам две точки в първите три гейма, а непредизвиканите неточности бързо трансферираха една дузина. Минен се възползва отлично от разпада в половината на деветата сложена и повиши задатъка си на 4:0. Изглеждаше, че път назад за фаворитката няма и тя трябваше да преглътне загубата със сълзи на очи, откакто не съумя да завоюва нито гейм до края.

Belgian brilliance
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР