Гарантирам ви, че до края на мандата паркирането в Бургас

...
Гарантирам ви, че до края на мандата паркирането в Бургас
Коментари Харесай

Експертна среща даде добри идеи за паркирането в Бургас

„ Гарантирам ви, че до края на мандата паркирането в Бургас ще се усъвършенства и ще станем за образец в цялата страна “, безапелационен бе Михаил Хаджиянев

" Общинският съвет на Бургас през този мандат ще наложи нов модел на работа - всяка смяна в нормативната уредба да бъде предшествана от необятна експертна полемика ". Това сподели ръководителят на Общински съвет Бургас адв. Михаил Хаджиянев пред Флагман.бг след полемиката „ Съвременни трендове в паркирането и зелен град “.

Форумът събра на едно място визионери, иноватори, специалисти, ръководители на институции, представители на локалната и национална власт.

В зала „ Георги Баев “ на КЦ „ Морско казино “ участваха депутатът от ГЕРБ Андрей Рунчев, зам.-кметовете на Бургас Станимир Апостолов и Манол Тодоров, шефът на Регионалната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Николай Николаев, началникът на ОПУ Бургас инж. Митко Порязов, членът на УС на БСК Явор Жеков, общинските съветници – Евелина Михалева, която бе модератор на полемиката, Мариела Кирова от „ Български напредък “, Боян Дяков, Йордан Вълев, Димитър Сотиров, ит предприемачът Димитър Павлов и други.

На днешната среща бе показана за пръв път напълно нова идея за паркирането в Бургас и разделянето на града на три зони – алена, синя и зелена. ()

Представиха се и положителните решения в градската подвижност от цяла Европа, както и трендовете в градското паркиране. Срещата бе на експертно равнище и продължи повече от 3 часа.

 

Председателят на Общински съвет Бургас адв. Михаил Хаджиянев посочи, че съгласно първичните планове паркирането в алената зона ще коства 2 лв. на час, а на синята и зелената – по 1,30 лв..

Ще се промени и концепцията за платените паркоместа, които в този момент са 250 лв., само че има такива – за хотели и
казина, които дават опция за прилагане 24/7, до момента в който тези на банки и институции са с работно време – от 8 до 19 часа. Идеята отсега нататък е който желае да си пази паркомястото непрекъснато да заплаща по-висока такса – към 500 лв. на месец.

Проектът за разпоредба ще бъде импортиран за публично разискване през март и гласуван в зала вероятно през април.  

„ Гарантирам ви, че до края на мандата паркирането в Бургас ще се усъвършенства и ще станем за образец в цялата страна “, безапелационен бе Михаил Хаджиянев.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР