"Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена

...
"Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена
Коментари Харесай

Фандъкова: Абсолютно безкомпромисна съм към изпълнителите ремонти


"Гарантирам, че няма да платя и лев за некачествено свършена работа. Именно поради това беше санкциониран и надзорът на ремонтните действия на ул. „ Граф Игнатиев. Санкцията е първа и последна, тъй като при още неточности следва повреждане на договора”, съобщи в ефира на утринния блок на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка реконструкцията на улицата и градината пред храма „ Свети Седмочисленици”.

Градоначалникът благодари на жителите за сигналите и за проявеното самообладание. И прикани да се изчака краят на ремонта, с цел да се види крайният резултат.

„ Поканих и нашите сътрудници от Университета по архитектура, строителство и геодезия да вземат участие в процеса, с цел да са сигурни хората, че има външен, самостоятелен контрол”, сподели още Фандъкова. И добави, че не е съгласна с упреците на „ политическите сили, които в предишното доведоха София до разруха”.

„ Доказала съм, че съм безусловно безкомпромисна към изпълнителите. Не ме интересува името на компанията и е известно, че съм налагала най-големите санкции в страната”, сподели още кметицата. Колкото до периодите, всеки ден забавяне ще коства по 240 000 лв. на изпълнителите на ремонта, като оптималната глоба може да бъде в размер на 4 млн. лв..

Тя бе безапелационна, че ремонтът на „ Графа” е стартирал след продължителни полемики и съвещания. Подготовката на плана почнала още преди пет години.

„ Още един път апелирам: дано да завърши ремонтът и всеки да отиде да го види на място, а не да се предоверява на оценките и усета на други хора”, сподели още Фандъкова.

Тя разяснява и идното възобновяване на площад „ Света Неделя”. В петък стартира полемиката за критериите за работа.

В близко бъдеще ще се търсят вложители и за облагородяване на пространството сред булевардите „ Мария Луиза” и „ Христо Ботев”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР