Галина Захарова © Юлия Лазарова Още по темата Павлина Панова,

...
Галина Захарова © Юлия Лазарова Още по темата Павлина Панова,
Коментари Харесай

Съдия Галина Захарова е предложена за зам.-председател на Върховния касационен съд

Галина Захарова

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Павлина Панова, Надежда Джелепова и Атанас Семов отиват в Конституционния съд

Президентът назначи индивида, който щеше да уволнява Бойко Борисов, само че не съумя да се класира за общоприет юрист в Съда на Европейски Съюз
26 окт 2018
Управляващите ще предлагат Красимир Влахов за парламентарен арбитър

Парламентът открива сезона за избор на конституционни съдии, броени дни преди приключване на периода към момента няма публично оповестени номинации
23 сеп 2018 Съдия Галина Захарова, която сега е ръководител на Второ наказателно поделение във Върховния касационен съд (ВКС), е препоръчана за зам. ръководител на съда и началник на Наказателната гилдия. Мястото е овакантено откакто досегашната зам. председателка Павлина Панова бе определена за парламентарен арбитър от съебната квота. Клетвата на новите конституционни съдии следва на 13 ноември.

На общо заседание на Върховен касационен съд в петък Захарова е получила доста мощна поддръжка от сътрудниците си - от присъстващите 61 съдии, 60 за дали своят вот " за " нея. Предстои ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов да внесе в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет предложение за избора на Захарова. В претекстовете му до пленума на Върховен касационен съд се акцентира нейният неоспорим престиж и професионализъм, както и дългогодишния ú юридически опит като арбитър и заместник-председател на три съдилища и като член на Висш съдебен съвет, които са " удостоверение за нейните организаторски качества, отговорност, самостоятелност и правдивост, както и умеене да отстоява своите правила и хрумвания ".

Вземете годишен цифров абонамент
и получете в допълнение три месеца бонус Галина Захарова беше член на Висш съдебен съвет в интервала 2007-2011 година, интервала на два знакови абсурда - Красьо Черния и назначението на Владимира Янева като ръководител на Софийския градски съд. Напусна предварително Висш съдебен съвет дружно с колежката си Капка Костова като митинг против непрозрачното предопределение на Янева, против което те двете направиха всичко допустимо да се опълчват.

Професионална биография на арбитър Галина Захарова

Съдия Захарова има над 30 години юридически стаж, се споделя в пресъсобщението на Върховен касационен съд. Тя стартира кариерата си като младши арбитър в Софийския градски съд (СГС), след това става областен арбитър, а след това и зам.-председател на Пети областен съд. После става арбитър в Софийски градски съд, където е била и зам.-председател, по-късно - арбитър и зам. ръководител в Софийския апелативен съд до 2013 година, когато е нараснала във Върховен касационен съд. От една година е ръководител на Второ наказателно поделение на Върховен касационен съд. От 2007 година до 2011 година е член на Висшия правосъден съвет. Лектор е в редица образования, проведени от Националния институт на правораздаването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР