Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри първата си самостоятелна

...
Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри първата си самостоятелна
Коментари Харесай

Офсетови литографии с подпис на Кристо и Жан Клод бяха изкупени от колекционери

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 откри първата си независима галерия на Кристо и Жан-Клод, която е отдадена на плана “Опаковането на Триумфалната арка” в Париж. Редица известни персони, посланици, културни дейци, предприемачи и публицисти участваха на формалното разкриване.
„ До 6-ти октомври посетителите ще могат да се насладят на експозицията. Изложбата предлага селекция от 13 офсетови истински литографии с ръчен автограф от Кристо, които са се трансформирали в емблематични за създателите. Огромен интерес беляза първите дни и всички произведения бяха изкупени от български колекционери. В момента преговаряме с нашите сътрудници от Съединени американски щати, за доставка на още няколко работи, за които към този момент има лист от чакащи. Целият екип сме доста щастливи от този голям интерес към Кристо “, заяви Деница Гергова, артистичен шеф на Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.
Акцентът на изложбата е и истинския колаж, планът „ Мастаба “ на Кристо, който идва непосредствено от студиото на създателя. Предвижда се този план да „ оживее “ в ОАЕ – Абу Даби, като ще остане единствената непрекъсната апаратура на Кристо, добави Деница Гергова.
В дребната зала на Галерията са изложени още 20 истински плакати на творби на Кристо и Жан–Клод, предоставени от Христина Бобокова и от Фондация “Процес - Пространство”, които са дарени от самите актьори.
В деня на формалното разкриване на “Опаковането на Триумфалната арка” - 18 септември 2021 година, в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 ще бъде излъчено онлайн (лайв стрийминг) събитието от Париж.
В изложбата са включени още и най-големите произведения на Жан-Клод и Кристо: “Портите” в Ню Йорк – 2003; Завесата, Колорадо, Съединени американски щати, 1972; Стената, Оберхаузен Германия, 1999; Чадърите, Япония - Съединени американски щати, 1991; „ Опакованите дървета в Риен, Швейцария, “Пон Ньоф” в Париж. В изложбата има и рисунки на Кристо от годините му в Националната Академия.

Експозицията може да бъде прегледана с вход свободен от 10.09.21 година до 06.10.21 година в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5.

Изложбата се реализира с поддръжката на: Първа Инвестиционна Банка и Порше България.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР