Гълъбите са популярни домашни любимци, които могат да донесат радост

...
Гълъбите са популярни домашни любимци, които могат да донесат радост
Коментари Харесай

Кои породи гълъби се отглеждат най-лесно от начинаещи

Гълъбите са известни домашни любимци, които могат да донесат наслада и хубост във вашия дом или градина. Трябва обаче да се знае, че не всички породи са подобаващи за начинаещи стопани, защото някои изискват специфични условия, грижи и внимание.

Има породи гълъби, които са по-лесни за развъждане от останалите даже в случай че нямате доста опит и познания. Нека ви представим някои от тях, които са подобаващи за прохождащите стопани на тези грациозни птици:

Фантейл или трубаст се гледат елементарно

Фантейлите са една от най-известните и красиви породи гълъби, които се отличават с огромни и пухкави опашни пера. Когато птицата ги разперва, замязват на паунова опашка. Фантейлите са доста отзивчиви и интелигентни птици, които елементарно се привързват към своя притежател и обичат да бъдат галени и хранени от ръка.

Фантейлите са относително лесни за развъждане гълъби, защото не изискват доста пространство и могат да живеят в дребни кафези или гълъбарници. Основната грижа за тях е да им осигурите чиста вода, качествена храна, подобаваща температура и хигиена. Фантейлите са подобаващи за начинаещи, защото са доста миролюбиви и не са склонни към заболявания и пострадвания.

Якобински гълъби (Гълъби монахини) са лесни за развъждане

Якобинските гълъби са една от най-старите и аристократични породи. Характеризират се с дълга и елегантна шия, украсена с пера, наричана капюшон. Якобинските гълъби са доста горди и изискани птици, които обичат да демонстрират своята хубост и да притеглят вниманието.

 Кои породи гълъби се отглеждат най-лесно от начинаещи

Малко по-трудни са за развъждане от фантейлите, защото изискват повече грижа за здравето. Те са по-чувствителни към промени в климата и храната и могат да се разболяват елементарно. Те също по този начин са по-агресивни и териториални и могат да се бият с други птици. Якобинските гълъби са подобаващи за начинаещи, които са подготвени да им посветят повече време и внимание и да ги третират като благородници.

Къдравите гълъби са подобаващи за начинаещи

Къдравите гълъби са една от най-необикновените и занимателни породи, които се отличават с къдравото и набръчкано перо, което придава на птицата тип на пухкава топка. Къдравите гълъби са доста любопитни и игриви птици, които обичат да изследват и да се забавляват. Лесни са за развъждане гълъби, защото не изискват специфични условия и грижи. Те са доста устойчиви и здрави и могат да се приспособяват към разнообразни среди и храни. Къдравите гълъби са подобаващи за начинаещи, защото са доста отзивчиви и радостни и ще ви развеселят със своята ексцентрична визия и държание.

Моденските гълъби се гледат елементарно

Моденският гълъб произлиза от Модена (италиански град) преди епохи. Точната година на генезис е незнайна, само че записаната му история стартира от 14-ти век, когато моденският гълъб е бил употребен за надпревари с гълъби. Притежанието му се е считало за влиятелно. Видът е бил в допълнение селектиран през 19 век, с цел да добие днешния си тип.

Днес моденските гълъби нормално се отглеждат като домашни любимци. Всъщност те са една от най-хубавите породи за начинаещи, тъй като не се разболяват елементарно в рисков климат (за разлика от доста други породи), отзивчиви са и могат да съжителстват с други породи.

 Кои породи гълъби се отглеждат най-лесно от начинаещи

Гълъбите са чудесни домашни любимци, които могат да ви донесат доста наслада и наслаждение. Но преди да си купите гълъб, би трябвало да се запознаете с другите породи и техните особености и потребности. В тази публикация ви представихме няколко породи гълъби, които се смятат за лесни за развъждане от начинаещи, само че това не значи, че не би трябвало да им отделяте задоволително внимание и грижа. Гълъбите са живи същества, които имат свои усеща и потребности и заслужават да бъдат третирани с почитание и обич. Ако сте подготвени да се грижите за гълъби, те ще ви възнаградят със своята хубост, просветеност и преданост.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР