Гаф на лаборатория „разболя“ служебния транспортен министър Георги Тодоров от

...
Гаф на лаборатория „разболя“ служебния транспортен министър Георги Тодоров от
Коментари Харесай

Гаф на лаборатория „разболя“ транспортния министър Георги Тодоров от коронавирус

Гаф на лаборатория „ разболя “ служебния транспортен министър Георги Тодоров от ковид. Служебният министър на превоза не е болен от ковид, а е станала неточност с тестът му, взета в частна лаборатория, разгласи министър-председателят на служебния кабинет Стефан Янев при започване на първото съвещание на служебното държавно управление, защото по-рано в някои медии се появи информация, че Георги Тодоров е дал позитивна проба за COVID-19.

„ Мога да уверя, че министъра, за който е имало медийна обява, че евентуално е с позитивен резултат от тест, не е по този начин. Станала е неточност. След това той си е направил още 3-4 теста и всички те са негативни “, изясни Стефан Янев.

Лабораторията, която е направила първия тест изпрати писмо по какъв начин е станала грешката. На 8 май 2021 година на Тодоров е изработен антигенен тест, който е с позитивен резултат. На 12 май, вследствие на сигнал от страна на министър Тодоров за изработен още един антигенен тест в друга лаборатория с негативна стойност, пишат от лаборатория „ Геника “.

Установено, че употребеният реактив за антигенен тест на 8 май е дефектирал. В резултат на гореописаните събития, лабораторията е подхванала ограничения за декарантиниране на министър Тодоров, които към дата 12 май са били изпълнени.

Направените спомагателни проучвания изрично потвърдиха, че министър Тодоров е с отрицателен резултат, оповестяват още от лабораторията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР