Гаел Монфис се класира за втория кръг на Мастърс 1000

...
Гаел Монфис се класира за втория кръг на Мастърс 1000
Коментари Харесай

Монфис започна с Маями с двусетов успех пред погледа на Роналдо

Гаел Монфис се класира за втория кръг на Мастърс 1000 шампионата на твърди кортове в Маями, Съединени американски щати. Опитният французин не се изправи пред нито една точка за пробив в дуела си против Душан Лайович (Сърбия) на старта и го победи със 7:6 (5), 6:4.

Монфис завърши срещата за час и половина, като се регистрира с 25 печеливши удара и едвам 10 непредизвикани неточности.

„ Знаех, че Душан е доста постоянен от главната линия и умее да играе добре от двете страни. Затова беше значимо моят сервис да действа и да ми разрешава да спечелвам лесни точки, без да се постанова да влизам в дълги разигравания. В същото време от главната линия се пробвах да върна в корта оптимално доста разигравания “, разяснява след срещата Монфис, който завърши с 11 аса на сметката си.

На трибуните по време на дуела бе видян някогашният бразилски футболен национал и притежател на Златната топка Роналдо.

С триумфа Монфис към този момент има преднина от 3-0 победи в директните дуели против Лайович, като продължава да няма изгубен сет против този конкурент. Във втория кръг французинът ще срещне Джордан Томпсън (Австралия), а в третия кръг евентуален противник е лидерът в схемата Карлос Алкарас (Испания). Шампионът от Индиън Уелс ще стартира присъединяване си във Флорида с дуел против Роберто Карбайес Баена (Испания).

37-годишният Монфис взе участие за 12 път в Маями, където дебютира през към този момент далечната 2005 година. Победата му в четвъртък беше първа в конкуренцията от 2022 година насам.

„ Имах шанс, бях малко по-добър от него през днешния ден. Никога не е елементарно. Той ми е непосредствен другар, постоянно упражняваме дружно и постоянно игрите ни са доста равностойни. Определено имах повечко шанс през днешния ден “, добави Монфис.

С победа на старта се поздрави и новата огромна вяра на испанския тенис Мартин Андалус, който надделя сънародника си Хауме Мунар с 6:3, 1:6, 7:5. За 18-годишния испанец това беше първи триумф от международния тур за годината.

В двубой сред квалификанти, Роберто Баутиста Агут (Испания) се наложи с 6:3, 7:6 (4) над Емилио Нава (САЩ). Подобно на Монфис, Баутиста Агут взе участие в Маями за 12 път. Той е полуфиналист в шампионата от 2021 година и към този момент има баланс 15-11 победи в конкуренцията.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР