Габровци дадоха началото на новия карнавален сезон и така подготовката

...
Габровци дадоха началото на новия карнавален сезон и така подготовката
Коментари Харесай

Габровци показаха сарми от сарми от брюкселско зеле - изключително подходящи за гости

Габровци дадоха началото на новия карнавален сезон и по този начин подготовката за радостния празник следващата година стартира. По традиция във всички карнавални градове по света на 11-тия ден от 11-тия месец стартира карнавалният сезон - оттук насетне локалните шегобийци се захващат с приготовленията за празника през май следващата година. 
На днешната радостна гала габровци демонстрираха, че умеят да се смеят над себе си, като посрещнаха един от бъдещите карнавални герои - основен комисар Гавазов с целия му екип от сътрудници: родственици, съученици и кумове. 
Беше оповестено мотото на Карнавал 2018, което е  " Габрово - мой дребен Брюксел ": Съвсем в духа на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, означи режисьорът на радостния габровски празник Иван Минчев :В " Габрово - мой дребен Брюксел ", взаимствано от великата ария на Тодор Колев " Шумен- пристанище на Варна ", ще развием всичко, което 6 месеца председателство дава възможност  - за доста сатири,  това е извор, това е просто благосъстояние.

Съвсем в духа на определеното мото габровци демонстрираха и някои нови свои изобретения като сарми от брюкселско зеле - извънредно подобаващи за посетители. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР