Габрово. 188 363 лева е сумата, събрана от продажбата на

...
Габрово. 188 363 лева е сумата, събрана от продажбата на
Коментари Харесай

Велико Търново: Около 190 хил. лева са събрани от продажбата на сувенири в Етнографския музей „Етър” в Габрово през 2017 година

Габрово. 188 363 лв. е сумата, събрана от продажбата на сувенири в Етнографски музей навън „ Етър ” – Габрово през 2017 година, оповестиха от Музея . Сувенирите в ЕМО „ Етър ” се продават в Дюкяна, в Книгопродавницата, на трите билетни каси, в Изложбена зала, в Център Българка и в хотел „ Странноприемницата ”. Творбите на майсторите, които се харесват, са козяк, хлопките, ножовете, хаванчетата и купите, покривките, бакърджийските произведения. Гайтанът е доста издирван и желан от посетителите. Оказва се, че доста от хората знаят какво е шнур и по какъв начин да го употребяват. Гайтан се зашива освен към национални носии, а и към мартеници. Цървулите от същинска кожа са друга търсена стока. Много постоянно сувенирите, които се продават в ЕМО „ Етър ” служат за интериора на битови пространства и за дарове. Към детските дървени играчки има огромен интерес. Много родители имат предпочитание да покажат на децата си такива играчки. Най-продаваните детски книжки от „ Книгопродавницата “ за българските корени, обичаи и традиции са „ Българознайко ” и „ Българознайка ”. От тях през 2017 година са продадени над 800 броя.
От към месец в продажба е календар за 2018 година, който показва ЕМО „ Етър ” през четирите годишни сезона. Този календар е напълно друг от предлаганите до момента, има освен практическа, само че и колекционерска стойност.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР