Гъбите шийтаке, доскоро гледани само в императорските дворци в Китай

...
Гъбите шийтаке, доскоро гледани само в императорските дворци в Китай
Коментари Харесай

Шийтаке - мощно антираково лекарство

Гъбите шийтаке, до неотдавна гледани единствено в императорските дворци в Китай и Япония, се смятат за извънредно положително средство за предварителна защита на ракови болести. Това твърди Александър Хренов, основен редактор на списанието "Училище за развъждане на гъби " в Москва.
Яденето на гъби шийтаке е извънредно публикувано в Япония и Китай. В тези страни този тип гъба се смята за потребна и лечебните й свойства се приписват на ястията, в които те се влагат. Хренов има вяра, че всички гъби под една или друга форма са потребни заради огромното количество витамини и аминокиселини, и изключително шийтаке - те укрепват имунната система.
"В Япония и Китай гъбите шийтаке са доста известни. Там се смята, че имат лечебни свойства. Преди това те са се отглеждали единствено в дворците на императорите, а в този момент това е гъба номер едно на японския и китайския пазар. Този тип гъба има доста мощни имуностимулатори, като точно противораковият резултат на шийтаке е най-силен “, декларира специалистът по гъбите.
"Около 10 милиона тона от гъбата се отглеждат единствено в Китай. Китайските фамилии ядат шийтаке всяка седмица. В Япония тя също е супер известна, само че там се употребява за основаване на противоракови медикаменти. Там към този момент не става дума за обичайната медицина, а за фармакология “, добавя експертът по гъбите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР