Гъбите ни напомнят за вкусна и апетитна кухня. Те са

...
Гъбите ни напомнят за вкусна и апетитна кухня. Те са
Коментари Харесай

Гъбите водят до депресия! И други странични ефекти от консумацията им

Гъбите ни припомнят за вкусна и апетитна кухня. Те са с ниско наличие на калории и богати на витамини и минерали. Гъбите се употребяват в доста ястия по целия свят и са приети за своя усет и високо наличие на хранителни субстанции.

Има обаче и доста отровни гъби, които съставляват сериозна заплаха за вашето здраве. Но даже и неотровните носят някои негативни резултати. Някои хора могат да усетят отмалялост след консумирането на гъби. Възможно е също да чувствате стеснение и тежест. Този непряк резултат не е необичайност и може да накара доста хора да ги пропуснат в ежедневното си меню.

Някои от гъбите също основават стомашни проблеми. При някои диарията е постоянно срещан проблем, а при други стомашните проблеми, които може да се появят, са повръщане, конвулсии и гадене.

Въпреки че гъбите са известни с това, че укрепват имунната система, за някои хора те водят до кожни обриви и раздразнения. Някои също по този начин се сблъскват с кървене от носа, изсъхнал нос и изсъхнало гърло и други проблеми, когато ги одобряват в прекалено количество. След 20 до 30 минути след потреблението на гъби, някои хора се усещат щастливи и разчувствани.

След това дружно с чувството, че са разчувствани, те стартират да изпитват възприятие на изтръпване в цялото си тяло, а по-късно и меланхолия. Някои лекари поучават дамите да заобикалят да употребяват гъби по време на кърмене и бременност. Въпреки че не се оповестяват за съществени нежелани реакции, по-добре е да заложите на сигурното, като ги избягвате.

 Гъбите водят до меланхолия! И други странични резултати от потреблението им Снимка: Веселина Константинова

Гъбите също провокират безпокойствие при някои хора, което варира от леки до рискови равнища. Тези нежелани реакции се утежняват, когато гъбите се одобряват във високи дози. Психичното заболяване е най-сериозният непряк резултат, породен от гъбите при избрани хора. Психични разстройства, голям боязън, офанзиви на суматоха се появяват след приемането им.

Замаяност, комплициране и спад на кръвното налягане са също странични резултати от потреблението на тази другояче вкусна храна. Въпреки че гъбите са богати на желязо, цинк и други хранителни субстанции, те би трябвало да се одобряват в лимитирано количество в нашето всекидневие.

От 40 000 типа гъби, които са разполагаем в света през днешния ден, единствено 10% са безвредни и годни за консумация. Не чакайте да се появят признаци, когато сте яли отровна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР