Гъбеното ястие бе превъзходно, заяви Йелън в интервю снощи. Нямах

...
Гъбеното ястие бе превъзходно, заяви Йелън в интервю снощи. Нямах
Коментари Харесай

Джанет Йелън яла, без да знае. халюциногенни гъби в Китай, приготвени превъзходно

" Гъбеното ядене бе великолепно ", съобщи Йелън в изявление нощес. " Нямах визия, че тези гъби имат халюциногенни свойства. Научих го по-късно ", добави тя.

По думите ѝ тя не е научила това, когато си е поставила слушалките, с цел да слуша " Пинк Флойд " след вечеря, а е прочела, че когато гъбите цзян шоу цин са приготвени както би трябвало, те губят психоактивните си свойства.

Въпросните гъби са деликатес от Юннан, Южен Китай, покрай границата с Виетнам, който също бе посетен от Йелън по време на юлската й обиколка.

77-годишната министърка, родом от Бруклин, е била в ресторант " И Цзо И Ван ", където е консумирала упоменатото ядене от гъбите цзян шоу цин, чието име значи в превод " Виж синя ръка ". Йелън отбелязва, че не тя е направила поръчката и че никой от компанията не е имал халюцинации след вечерята.

Официални диалози на американската делегация с китайските домакини
Снимка: AP/БТА

Професорът в китайския институт по ботаника " Кунмин " Питър Мортимър съобщи пред Си Ен Ен, че познава хора, които са обикаляли без проблеми три дни откакто са яли от същите гъби, от които е консумирала Йелън. Той прецизира, че не е ясно за какво има подобен резултат от цзян шоу цин.

" Това си остава тайнственост, а множеството разкази за свойствата на тези гъби са анекдоти ", споделя той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР