Г-н Тагарев говори, че ще бъдат предоставени медицински кадри, евентуално

...
Г-н Тагарев говори, че ще бъдат предоставени медицински кадри, евентуално
Коментари Харесай

От БСП искат изслушване на Тагарев заради заявка, че ще пращаме медици в Украйна

" Г-н Тагарев приказва, че ще бъдат предоставени медицински фрагменти, вероятно за военният спор в Украйна. Това правилно ли или не е правилно? Обсъждано ли е или не е обсъждано? Ние от Българска социалистическа партия желаеме Тагарев, като министър на защитата, да бъде извикан в Народното събрание и да даде пояснение за това свое последно изказване ", съобщи в декларация от трибуната Борислав Гуцанов.

Той сподели още, че социалистите се опълчват на подготвяното решение на кабинета " Денков " за включване на страната в самодейността на Европейски Съюз за мир във връзка покупката на 1 милион муниции и снаряди за Киев. Новината удостовери преди ден зам.-министърът на защитата Атанас Запрянов.

" Добре звучи, само че какво се крие зад това - тази европейска самодейност за мир има за цел да се обезпечат един милион муниции и снаряди за Украйна. Как ви се коства това, обикновено ли е? Не, няма никаква неточност - самодейност за мир, която ще купува снаряди и ще убива хора.

Четем вчерашните думи на заместник-министъра на защитата Запрянов и в действителност не е за поверие, тъй като всичко, за което предупреждавахме от Българска социалистическа партия, към този момент е реалност и новото ръководство стартира да разкрива същинските си планове. Коалицията на омертата и имунитетите се оказа и коалиция на войната ", заключи депутатът от " Българска социалистическа партия за България ". Той акцентира, че точно неговата партия, като участник в четворната коалиция, е станала спънка Тагарев да стане министър на защитата още тогава.

Гуцанов цитира Робърт Кенеди-младши, един от претендентите за президентската акция в Съединени американски щати, и неговата трактовка за войната в Украйна.

" Колеги, не виждате ли очите на света последователно се отварят и даже в Съединените американски щати към този момент са наясно, че тази война не е това, което изглеждаше и това, което се прокламира повече от 1 година? Нека да ви изтъквам един от претендентите за президент на Съединени американски щати, представител на небезизвестната фамилия Кенеди. Робърт Кенеди-младши характеризира руско-американската прокси война в Украйна като " касапница, която е умъртвила стотици хиляди украински бойци за геополитическа цел, която няма нищо общо с Украйна ". Той продължава: " Ние вкарахме Украйна в клопката на прокси война против Русия и те са погълнати от геополитическите измами на неоконсерваторите в Белия дом. " И белким не е по този начин? ", съобщи Гуцанов, като акцентира, че това не са думи на Българска социалистическа партия.

" Европейският съюз е подготвен да предложи втори пакет от финансова помощ в размер на към 50 милиарда евро в поддръжка на Украйна. Тази помощ би трябвало да е за интервал за идващите 4 години. Също с изненада научаваме, че българското държавно управление към този момент мисли в тази посока и се кани да даде спомагателна помощ, без това решение нито да е предоставено в Народното събрание, нито да е в съгласие, нито да е коментирано в Народното събрание ", разкритикува социалистът.

И попита дали българските жители са съгласни дружно с всички европейци да дават по над 27 евро на година за въоръжение на Украйна. " Вие желаете ли от вашите налози да се заплаща за оръжия, които да убиват хора и всяка година от джоба ни да излизат пари за патрони, снаряди, самолети и бомби? ", добави Гуцанов.

От Българска социалистическа партия разкритикуваха и излъчването на онлайн вести на украински в уеб страницата на Българска национална телевизия и го нарекоха " национално изменничество ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР