- Г-н Сидеров, Вие сте сред най-явните противници на гей

...
- Г-н Сидеров, Вие сте сред най-явните противници на гей
Коментари Харесай

Сидеров ексклузивно пред БЛИЦ за спящите клетки на ИД в България и опита на Каракачанов да го погребе!

- Г-н Сидеров, Вие сте измежду най-явните съперници на гей парада в София. Какво смятате, че пропагандира той и мислите ли, че бихте могли да го спрете?
- Ако съм кмет на София, ще го спра незабавно. Ще прекратя тези шествия, които са дразнещи и против които се изрече към този момент българската православна черква. Обществеността е срещу. Дори представители на тези среди настояват, че са срещу това демонстриране. Какво тъкмо показват? Чух някакви безумни изрази като "освобождение на гейовете ". Все едно са били задържани, а те участват на всички места. Ако се считат за някакво малцинство, което има ограничавания, това просто не е правилно. Те са непотребни, нервират и не може да се натрапват непосредствено и обществено такива антихристиански вярвания.

Ако някой направи проява срещу полезностите на исляма, ще стане ужасно.

Тук имаме откровена подигравка с христианството и няма реакции на общество и институции. Напротив, в събота видях толкоз доста полиция в центъра на София, колкото не бях виждал от 2006 година, когато от АТАКА правихме протест против американските бази. На всеки 15 метра стоеше служител на реда. Това са големи запаси. Защо? За да охраняват гей церемониал. Какво охраняват? Антихристианска проява. Това е аморално и неправилно. Ще задам въпрос към министъра на вътрешните работи, както и към силовия вицепремиер, какъв брой запас е изхарчен, кой е разпоредил да се охранява по метод, по който и президенти не се охраняват и какво коства това на българския поданик. Те са длъжни да ни дадат тази информация.



- Преди няколко дни министър Каракачанов загатна за раздробяване на Коалицията, а нощес поискахте и оставката му. Какво е бъдещето на "Обединени патриоти "?
- Каракачанов, от изборната нощ, всява внушението, че аз съм го нападал по време на акцията. Аз разгласих обществено парична премия, в случай че някой откри някъде моя подигравка по време на акцията 26 април - 26 май. Такава няма. Той не прецизира какво тъкмо го атакува, само че споделя: "АТАКА ме атакува, Сидеров ме атакува ". Какво те атакува Сидеров? Каквото показахме по "Алфа " беше един клип, в който Ангел Джамбазки през 2014 година, лятото преди изборите за Екологичен потенциал тогава, в студиото на Българска национална телевизия сподели, че Крим е съветски, там живеят единствено руснаци и Крим не е анексиран. Отива в Екологичен потенциал идната година и там прави противоположното изявление. Само за една година - две противоположни отзиви. Два клипа, които ние пуснахме. Това е фактология, а не подигравка.

Ако някой търси разпад на обединението, не съм аз. Може би Вътрешна македонска революционна организация са си повярвали, че са доста велики и би трябвало да овладеят патриотичните ниши. Аз не съм този, който работи за разпад. Аз бях мотора, мотора и повода тази коалиция да се образува. Валери Симеонов беше извънредно срещу, когато предложих Каракачанов да бъде претендент за президент, дружно с Нотев. Симеонов до последната минута се дърпаше и с огромно неодобрение одобри тази концепция. Даже първоначално искаше да е предприемчив комитет и да не излизаме трите партии дружно. След това, в продължение на ден-два, си промени визията и излязохме като коалиция.

Кога Каракачанов щеше да стигне до позиция, в която да взима толкоз доста гласове като президент, а по-късно да бъде препоръчан за вицепремиер и министър на защитата, в случай че не беше това, което аз направих през 2016 година. Да не ми приказват, че аз нещо разлагам. Аз изграждах от самото начало. В продължение на една година в Народното събрание съм търпял какви ли не взаимни отстъпки, с цел да съчетавам сбора от трите партии и групи от хора, които са доста разнообразни. Някои от тях изобщо не са били в Народното събрание и нямаха разбиране. Нямаха тази политическа просвета, която ние сме натрупали през годините.

Компромисите ми за парламентарните избори бяха най-големите. Кога е мечтал Каракачанов, че може да има 11 депутата? Това е реалност, тъй като направих отстъпки в избрани региони, а той си игра с преференции и си направи някои негови хитрости и по този метод се получи това число - 11 за Вътрешна македонска революционна организация и 7 за АТАКА. Това не е заслужено и не дава отговор на действителното съответствие на силите. Както и да е, споделил съм, че компромисите и вредите по този въпрос са мои.

Сега виждам една несъразмерна лакомия и едно предпочитание да се занули наличието на АТАКА и НФСБ, с цел да остане само Вътрешна македонска революционна организация на патриотичната нишка. Това го споделям ясно, че няма да бъде позволено и който тръгне да работи по тоя развой, да ме погребва още веднъж, единствено мога да му кажа, че е жертван на неуспех.



- Според Вас, има ли аспект това държавно управление да се разпадне и да се стигне го предварителни избори?
- Не мисля, че има кавги или разтърсвания, които са съдбовни и могат да съборят ръководството. И трите партии в Оперативна програма поотделно сме заявявали, че управническата стратегия би трябвало да се довърши. ГЕРБ са на същото мнение, тъй че е нужно по-скоро изясняването на въпроси като този за какво Джамбазки си трансформира мнението и написа доноси против мен в Групата на консерваторите в Брюксел? Но това няма нищо общо с управническата стратегия на държавното управление. Ако Борисов реши да приключва мандата си, това към този момент е различен въпрос.

- Имате ли към този момент визия за локалните избори и какво ще очаквате от тях?
- Това са най-трудните избори за партия като АТАКА, защото ние нямаме клиентилизма, който имат други партии. Нямаме примерно кметове на регионални градове, големите администрации, Министерство на вътрешните работи, през които се вършат избори. Местните избори са най-трудни, тъй като там работят други правила. За нас това ще са доста сложни избори, само че ще се опитаме да създадем някъде общински кмет. Това е нещо, което за нас е постижимо. Няма да се изхвърлям. Ако някъде успее АТАКА да има общински кмет, това ще е триумф, тъй като до в този момент не сме имали през всичките тези години.



- Много пъти в предишното сте предупреждавали за заплахата от спящи кафези на "Ислямска страна " в България. Вече е налице и първата такава обстановка - с момчето от Пловдив, което е упрекнато в тероризъм. Какво е решението на този проблем?
- Писал съм и съм приказвал доста по този проблем, още преди да образувам Политическа партия АТАКА. Това съществува същински от най-малко 20 години, а най-голямата неточност и вреда в България е, че от службите и контраразузнаването бяха разрушени тези посоки, които се занимаваха с турската и арабските страни. Създадоха едно направление, което да работи срещу Русия, защото оповестиха, че това е нашият зложелател сега, а по направление "ислям - арабски свят - Турция ", просто там не се работи. Бил съм в комисията по надзор на ДАНС и това го знам сигурно. Там дори ги възпират. Имал съм недоволства от чиновници, които настояват, че са с вързани ръце да работят по тематиката "ислям ". Оттам потегля всичко. България имаше положителни служби по турска и ислямска линия.

Тероризмът не се бори с армия, самолети и танкове, а с тайните служби. Както съм уверен, че тези атентати, които са ежедневие в Западна Европа, не стават без подпомагане на хора от техните служби. Сигурен съм в това. И американски, и израелски и вътрешни. По различен метод не може един терорист да отиде, да стреля и да взриви бомба, а след това да се скрие и да стане неоткриваем. Накрая да оповестят, че са го умъртвили, но дали е той, дали не е той...

Аз мисля, че цялото това навлизане и наличие на ислямски тероризъм в Европа и България става с една цел - да бъде отслабена Европа и да бъде превърната в един придатък на американския пазар.

Никол ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР