Г-н Радев също не е участвал в бойни действия. Водил

...
Г-н Радев също не е участвал в бойни действия. Водил
Коментари Харесай

Проф. Тодор Тагарев: И на Румен Радев не му се е налагало да излага живота си на риск

" Г-н Радев също не е взел участие в бойни дейности. Водил е подготовка, както води всеки един военнослужещ в българската войска, тъй че и на него не му се е налагало да излага живота си на риск от военни дейности ". Това съобщи по Българска национална телевизия някогашния боен министър проф. Тодор Тагарев по отношение на изказванието на президента Румен Радев, че политици и демагози излагат на риск живота на другите, без да са рискували своя.

Според него Украйна е доста сериозен основател и конструктор на авиационна техника и мотори. " Най-добрите в някогашната Съюз на съветските социалистически републики, част от тези фабрики може би всички към този момент бяха унищожени, тъй че в случай че се откри метод техни екипи конструкторски, дружно можем и с някаква част от оборудването да бъдат трансферирани у нас ", сподели още той.

Според него това би бил добър вид да бъдат създавани аварийни елементи за авиационна техника, в случай че приказваме. " За друга техника тежка не мога да си показва да идват, само че за зенитно-ракетни комплекси също е допустимо да се направи това нещо, стига да имаме ноу-хау, което би трябвало да пристигна с украински експерти ", сподели някогашният боен министър.

Колкото до това дали при нас рискът да дадем военна помощ е максимален, Тагарев сподели: " За Естония рискът е доста по-голям, само че президентът на Естония заявява същата теза, която чухме от външния министър на Англия, че тази война би трябвало да приключи с цялостно освобождение на територията на Украйна в интернационално приетите й граници. А ние какво вършим и твърдим някакви тези, че било замесване във война, в случай че дадем помощ ".

Това са изцяло несъстоятелни тези, които ни пречат да дискутираме значителните въпроси, продължи той.

" А те са - възможно ли арогантното държание на съветския дипломат тук, възможно ли е тотемите на окупационната Съветска войска към момента да стоят в центъра на София, на Бунарджика в Пловдив и във всеки различен град в България. Какво става с съветската благосъстоятелност у нас, ние не дискутираме тези значими въпроси, тъй като сме блокирани от бранители на съветските ползи на тематиката да даваме ли или не военна помощ на Укарйна ", сподели Тагарев.

По думите му България е един от водачите в света в производството на малко и леко стрелково въоръжение, на муниции, само че което е по-важно на муниции за оръдия, за гаубици, на снаряди за ракетни системи за залпов огън и така нататък

" И ние можем да предоставим такава помощ на Украйна, което ще е неоценима помощ тъкмо в този миг на масирани военни дейности от юг и изток против нейната територия ", сподели още Тагарев.

Според него, за последните два дни Русия е изгубила почти техника за три батальонни групи.
" Те по този начин водят война, това са големи загуби. Обяснението е, че заради желанията на Путин, които нямат доста логичност, Русия потегли да играе ва-банк, които нямат никаква военна логичност. С датата 9 май той помпа настроенията в Русия за това по какъв начин надали не Русия сама е спечелила Втората международна война и е победила фашизма. Но никой не смее да опонира на Путин. За 9 май Русия ще има над 1000 изгубили танка, над 400 изгубени самолети и доста други загуби до този миг ", сподели още той.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР