Г-н Михайлов, какво ви мотивира да се кандидатирате за народен

...
Г-н Михайлов, какво ви мотивира да се кандидатирате за народен
Коментари Харесай

Михаил Михайлов от Български Възход: Държавата е в колапс, време е за обединение и действие!

Г-н Михайлов, какво ви стимулира да се кандидатирате за депутат?
Накратко казано – мотивираме ме обективната действителност. На километри от нас се води първата война в Европа от съвсем 80 години, употребява се даже нуклеарна изразителност. Западните стопански системи се готвят за тежка криза, страната ни е в политическа, инфлационна, здравна и ред други рецесии. В това време публично – политическия хайлайф освен е разлъчен, а и отделя внимание на въпроси като дали да го има ли няма Паметника на Съветската войска. Време е в Народното събрание да намерят място специалисти, които да осъзнават критичността на обстановката и да се обединят към няколко национални целта. Държавата е в колапс, време е за обединяване и деяние!

Какви са усещанията Ви от миналата предизборна акция кампания?
Хората са отвратени от политиката. При срещите ни из района ние се опитваме да мотивираме хората първо изобщо да излязат да гласоподават, а по-късно да дадат вода си за „ Български Възход “. Не мога да им се дразня – към този момент съвсем 2 години те виждат едни безсмислени идеологически и политически борби, които в последна сметка доразрушават и дребното останала държавност. Все отново видях и нещо позитивно – останали са младежи, които не желаят това да продължава, които желаят да останат тук, желаят да допринесат по някакъв метод за това децата им да порастват в по – добра среда. Не всичко е изгубено.

Каква е позицията Ви за изпращане на военна помощ за Украйна?
България е член на НАТО, ясна е позицията ни е поддръжка на украинския народ. Въпроса за изпращането на военна помощ обаче има 2 аспекта – политически и експертен, т.е. какво „ би трябвало “ и какво „ действително можем “ да дадем. Отговора на първия въпрос варира от „ даваме всичко “ до „ не изпращаме нищо “. Тук обаче политиката би трябвало да отстъпи – Ген. Щаб на Българската Армия и Министерство на защитата следва да вземат експертно решение какво можем да изпратим, без това да понижава сериозно боеспособността на армията. Виждаме, че и това се случва. Да, украинската войска има потребност от зенитно – ракетни комплекси и изтребителна авиация, само че това са двата детайла на отбрана на българското небе. Не може да си позволим да останем без лични сили, въпреки всичко имаме АЕЦ на наша територия.

Цените на питателните артикули не стопират да порастват, какво може да се направи?
Реално това е най – огромния проблем на жителите. Всеки от нас има родственици или другари в чужбина и действително знае, че цените на храните ни са едни от най – високите. Имаме създадено законодателство и регулаторни органи, които обаче не престават да работят в конюнктура на политическа безтегловност. Убеден съм, че един постоянен парламент и работещо държавно управление ще застане зад тила им и ще бъдат взети ограничения против картелите.

По – доста от засегнатите въпроси има обвинявания към последните служебни държавни управления, което става мотив за искане за импийчмънт от някои от политически сили. Каква ще бъде Вашата позиция?
Ще повторя част от отговора на първия Ви въпрос – страната ни се намира във въртоп от рецесии, а ние желаеме да обезглавим една от главните институции на държавността. Не е съществено.

Какъв е апела Ви към гласоподавателите?
Хора, гласувайте! Бог да пази България!

Купуването и продаването на гласова е закононарушение!
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР