Г-н Каримански не беше избран поради ситуацията в управляващата коалиция.

...
Г-н Каримански не беше избран поради ситуацията в управляващата коалиция.
Коментари Харесай

Чобанов: ПП са основната деструктивна сила Каримански да бъде избран, искат да овладеят БНБ

Г-н Каримански не беше определен заради обстановката в ръководещата коалиция. Там видяхме положение, в което готовност се получава по деструктивни тематики. Имаше безапелационна готовност, тъй като „ “ направиха всичко, с цел да не се състои този избор, в това число желаеха отмора, с цел да си съберат депутатите. Това съобщи Петър Чобанов  Петър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 година в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „ Атанас от Движение за права и свободи в студиото на „ Денят онлайн “ по Nova News по тематиката за избор на шеф на Българска народна банка.

Той беше безапелационен, че Политическа партия са били „ главната деструктивна мощ, с цел да не бъде определен Каримански “.

Според него Гюров е виждал в Българска народна банка поредния инструмент, с който Политическа партия да прокара личните си ползи: „ В това се състои тяхната фиксация – да не се избере претендент, до момента в който те си намерят “.

„ За Политическа партия не важат разпоредбите – банкова загадка, конституция и закони “, безапелационен беше Чобанов. Неговото мнение е, че Политическа партия са мобилизирали други партии, в това число „ Възраждане “, с цел да не се състои изборът на Каримански.

Неговото мнение е, че в случай че шефът на Българска народна банка е член на ръководещото болшинство няма по какъв начин да се чака, че той ще подлага на критика държавното управление: „ Ако Българска народна банка бъде подчинена, ще тръгнем по доста неприятен път “.

По думите му има несериозно отношение от страна на ръководещата коалиция към поста на шеф на Българска народна банка: „ В последния миг се появи Гюров, който се отдръпна. Това не способства за имиджа и престижа на Българска народна банка “.

„ Ние познаваме господин Каримански в границите на Народното събрание, той се държи почтено. От тази позиция той показва отговорност и не виждам за какво да не го подкрепим. Гласувахме по съвет “, безапелационен беше депутатът.

Чобанов разяснява и държанието на „ Възраждане “ в зала и метода, по който гласоподаваха („ Възраждане “ не поддържаха избора на Каримански за началник на Българска народна банка – бел. ред.): „ Те си търсиха причина да поддържат съществуването на държавното управление и си я откриха в избора на шеф на Българска народна банка “.

Той дефинира като „ облачна “ партията на премиера Петков и финансовия министър Василев „ “, която се учредява през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР