„Г-н Горанов, за нас е чест и удоволствие да ви

...
„Г-н Горанов, за нас е чест и удоволствие да ви
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Бюджетът за догодина е богата пица Калцоне

„ Г-н Горанов, за нас е чест и наслаждение да ви предоставим думата, с цел да изложите вашата позиция за бюджета за 2018г. по този начин наречената богата, добре аранжирана пица " Калцоне”. Така вицепремиерът Валери Симеонов даде думата на финансовия министър Владислав Горанов при започване на съвещанието на Националния съвет за тристранно съдействие.

В дневния ред за през днешния ден е планувано социално-икономическите сътрудници да прегледат три плана на закони – за Държавния бюджет на Република България за 2018 година, за бюджета на Държавното публично обезпечаване за 2018 година и за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2018 година, както и законопроект за изменение и допълнение на Закона за Данък добавена стойност.

„ Според мен бюджетът за 2018 година дава опция страната обикновено да извършва своите функционалности и връща част от положителните процеси в стопанската система и към чиновниците, заети в бюджетната сфера”, съобщи Горанов, съобщи БГНЕС.

Модата със сравненията на бюджета с пица е от времето на някогашния финансов министър Симеон Дянков, който за 2010 година се похвали с постна пица, откакто предшественикът му не е имал никаква пица.

За идната година се планува разноските на страната да се усилят с съвсем 4,5 милиарда лв. спрямо 2017 година Минималната заплата ще стане с 50 лв. по-висока и ще е 510 лева от 1 януари.

Актуализацията на пенсиите се залага в средата на годината с под 4 на 100.

Предвидени са и повече разноски за обучение, опазване на здравето и в обществената сфера. Залагат се също нараствания на заплатите на учители, военни и служители на реда.

Бизнесът се афишира изрично срещу автоматизираното взимане на решение за нарастване на минималната работна заплата и административното увеличение на минималните осигурителни прагове.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР