Г-н Димитров, кои ще бъдат твоите теми в следващия парламент?

...
Г-н Димитров, кои ще бъдат твоите теми в следващия парламент?
Коментари Харесай

ДБ ще получи висок резултат заради отчайващата нужда от промяна в страната ни |

Г-н Димитров, кои ще бъдат твоите тематики в идващия парламент?

Насърчаването на креативните промишлености и свободата на словото. Имам и още, само че дано стартираме от тези. Ние сме дребна страна с огромен капацитет и насърчаването на креативните промишлености би трябвало да го отприщи. Хората, които работят с мозъка, ръцете и сърцето си би трябвало да имат всички предпоставки да развиват гениите си. Това ще помогне на всички тях, това ще помогне и на всички нас.

А свободата на словото е либерален пиедестал, който беше опустошен през последното десетилетие. И ние би трябвало да го вдигнем още веднъж.

Първият път не съумя за доста малко да влезеш в 45-тото Народно заседание с преференция, мислиш ли, че в този момент ще получиш повече поддръжка?

Наистина не ми доближи малко, а 45-тото Народно заседание създаде структура, която на практика не разреши съществуването му. Този път обаче ще е друго — имам вяра, че " Демократична България " ще получи по-висок резултат. Не единствено поради хората в листите ни, а и поради отчайваща потребност от качествена смяна в страната ни. А, по отношение на преференциите — мощно се надявам на необятна поддръжка.

Колко близо съгласно теб е " естествената България ", за която всички си мечтаем?

Със сигурност не е зад ъгъла. Нормалната България е напред по пътя, а този път стартира на 11-ти юли.

На първо място ние би трябвало да смъкнем общественото напрежение между тях, тъй като обществото ни се е трансформирало в купчина от мразещи се хора. Трябва да възстановим работата и престижа на институциите, тъй като ръководството на " ГЕРБ " на практика деинституционализира страната. Трябва да стартираме възобновяване на законността, а и на груповия ни морал и ценностна система, които са в крах. Мисля, че за интервал от 5 до 10 години ще можем да имаме същински естествена България. Не знам дали звучи задоволително оптимистично, по-скоро е реалистично.

Но в това време съм убеден, че положителните промени ще стартират да се виждат незабавно. И хората бързо ще схванат, че сме в вярната посока и на вярната писта.

Ти си прочут с това, че не обичаш да се съобразяваш с мнението на другите, това ще ти е плюс или минус, в случай че станеш народен представител?

Не обичам да се преценявам с посредствеността, а това е друго. Не обичам да се преценявам с плоски мисли и това е друго. Нямам нищо срещу да се преценявам с нечие мнение, без значение на кого е, стига да е добре изразено, да е мъдро и на място. И в него да има конструктивен смисъл.
Преди години бях попаднал на един туит, който доста ми хареса: " Искам да имам суперсила — да си търпя, когато някой каже нещо жалко ". Не мога, не се научих на това. Надявам се да е плюс.

Ти си един от " рекламните гурута " на България, познаваш хората от креативните промишлености и знаеш техните проблеми. Има ли нещо, което вярваш, че можеш да направиш за рекламната промишленост и кои са най-спешните промени, които биха ѝ помогнали да се развие по-добре?

" Рекламно гуру " е прекомерно мощно определение — по-скоро постоянно съм имал блян да правя работата си добре.

Ще стартира от незабавните неща — разширение обсега на авторското право. Това ще увеличи цената на концепциите, а ние като общество би трябвало да научим едно доста значимо нещо: концепциите не костват еднообразно. Добрите хрумвания костват доста, а неприятните — нищо. Идеите на организациите и на хората от рекламната промишленост да бъдат добре предпазени, да им носят не просто еднократен приход, това е значимо за промишлеността ни. Това ще увеличи и конкуренцията, уверен съм. Защото ще накара клиентите да бъдат по-прецизни и взискателни към рекламните си организации.

Заедно с промишлеността би трябвало да помислим и за това по какъв начин се трансформират разпоредбите за публични поръчки, при които творчеството е в основата. За да не бъдат те инструмент за обогатяване, а да бъдат както потребни за обществото, по този начин и за цялата промишленост.

Образованието, засягащо нашата промишленост, също е от голяма важност. Ние просто не можем да играем ролята на университети и години наред да образоваме хора. Нашата работа е да развиваме хората си, а не да ги срещаме с специалността от " А " и " Б ".

Защо реши, че би трябвало да влезеш в политиката?

Защото постоянно съм имал интерес към нея. Защото постоянно съм бил непрекъснат във възгледите си. Защото считам, че хора като мен би трябвало да влязат в политиката. Защото има доста работа. И тъй като има потребност от хрумвания.

Предизборна публикация
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР