Г-н Бойко Рашков си позволи да излъже и в заседание

...
Г-н Бойко Рашков си позволи да излъже и в заседание
Коментари Харесай

Карадайъ: Рашков лъже за изборите, председателят на НС да освободи поста си |

Г-н Бойко Рашков си разреши да излъже и в съвещание на вътрешната комисия, че е дал отговор на моя въпрос за случаите на полицейски произвол на изборите през ноември. Отговор на моя въпрос няма!

Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната на Народното събрание във връзка незадоволителният съгласно него писмен отговор, получен от вътрешния министър в границите на постоянния парламентарен надзор. 

" Изискал съм всички документи за всички тези 20 000 български жители, случаи на полицейски произвол, декларирани от Бойко Рашков, за преса на локалната власт, секционни изборни комисии и така нататък Поискал съм за всеки съответен случай да ми се дават документите. Министърът е задължен да дава отговор на въпросите ми, и в случай че не го направи да носи отговорност. "

Според Карадайъ ръководителят на Народното събрание не е спазил процедурата по задаването на въпрос към министър от депутат: 

" Ако не можете да носите тази отговорност и да изпълнявате тези функционалности, не ви е там мястото. Освободете това място за човек, който може да съблюдава Конституцията и законите на страната ", обърна се той към зам.-председателят на Народно събрание Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната ". 

След думите му парламентарната група на Движение за права и свободи демонстративно напусна пленарната зала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР