Г-н Андерсън също се съгласи да плати £1870 във фонда

...
Г-н Андерсън също се съгласи да плати £1870 във фонда
Коментари Харесай

Депутатът от торите Лий Андерсън се извинява на лекаря за „подвеждаща“ публикация в социалните медии - и се съгласява да плати £1870 във фонда за стачки на синдикатите

Г-н Андерсън също се съгласи да заплати £1870 във фонда за стачки на Британската здравна асоциация (BMA) за „ компенсиране на безпокойството, което може би съм предизвикал “.

Извинението му пристигна, откакто той показа връзка в X към публикация в Mail Online със заглавието: „ Войнстващият синдикален водач в основата на лекарските стачки е Лейбъристка активистка, която се хвалеше, че е таксувала NHS за промяна на прикритието на стачката. "

В неделя господин Андерсън написа в Туитър: „ Приемам, че думите ми бяха подвеждащи, защото въпросният индивид, доктор Том Долфин, не беше включен стачка на датата на въпросната промяна, само че просто покриваше промяна като съветник на младши лекари, които стачкуваха на 11 август 2023 година

„ Бих желал да поднеса най-искрените си извинения на доктор Долфин за какъвто и да е стрес, породено разстройство.

„ Бих желал също да прибавя, че разбирам, че доктор Долфин в действителност е дарил заплатата си за покритата промяна, която съгласно мен беше £1870 на протестния фонд на BMA и, до момента в който го върша не съм склонен със стачките, желая публично да кажа, че считам, че е доста неегоистично деяние от страна на доктор Долфин да влага парите си в нещо, в което той мощно има вяра.

„ Аз ще направи същия принос, с цел да компенсира разстройството, което може да съм предизвикал на доктор Делфин. Моля, публикувайте още веднъж. "

Г-н Андерсън наподобява е изтрил туита от 6 октомври, за който се извини.

Прочетете още вести от Обединеното кралство:
Момче, 13, намушкано една от най-опасните зони в Обединеното кралство
„ Бандиерите “ хвърлят бензинови бомби и фойерверки по полицията
Хиляди се повдигнаха за народен представител от торите, наказан за расистко принуждение

В отговор доктор Долфин туитна: „ Много общителни извинения, благодаря ти, Лий Андерсън.

„ Благодаря и за дарението. Надявам се, че то въодушевява и други да дарят за протестния фонд. “

BMA сподели, че е „ признателен на господин Андерсън за приноса му към нашия фонд за стачки ".

" Лекарите неведнъж са били представяни неправилно от държавното управление по време на този промишлен спор, тъй че е добре, че тези погрешни изказвания за доктор Томас Долфин в този момент са поправени, “ синдикатът разгласява на X.

BMA споделя, че неговият протестен фонд се употребява за компенсиране на стачкуващите служащи, за отчасти компенсиране на заплатата, която им удържа работодателят, когато стачкуват, и за „ понижаване на финансовия напън върху хората да пресекат линията на пикетиране ".

Младши лекари проведоха поредност от стачки в дълготраен спор по отношение на заплащането и изискванията в британската NHS.

На дати през септември и октомври консултанти и младши лекари стачкуваха дружно за първи път в историята на NHS.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР