Г-7, НАТО, ЕС, после Владимир Путин - американският президент Джо

...
Г-7, НАТО, ЕС, после Владимир Путин - американският президент Джо
Коментари Харесай

Байдън тръгва за Европа

Г-7, НАТО, Европейски Съюз, след това Владимир Путин - американският президент Джо Байдън отлита в сряда за Европа с афиширана двойна цел: да ободри съдружниците и да насочи предизвестие към Русия, предава Франс прес.

Символиката е мощна: при първото си посещаване в чужбина 78-годишният 46-и президент на Съединени американски щати показва почитание към трансатлантическите връзки, подложени на тежко тестване при ръководството на Тръмп.

" Пътуването ми до Европа е благоприятен случай Америка да активизира демократите от целия свят ", написа той, позиционирайки се като главен състезател в метод, който показва като идеологическа битка с " автокрациите " отпред с Китай.

От самото си идване в Белия дом той акцентира, че Съединени американски щати се връщат към мултилатерализма, решени да играят основна роля в процесите - от битката с пандемията до тази против климатичните промени.

Но с изключение на неподправеното облекчение след трусовете и нападките от времето на Тръмп, измежду европейците се усеща и известно неспокойствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР