Футболното първенство се поднови! Най-накрая!“ – биха възкликнали някои. И

...
Футболното първенство се поднови! Най-накрая!“ – биха възкликнали някои. И
Коментари Харесай

Няма голове, има интрига

Футболното състезание се възобнови! „ Най-накрая! “ – биха възкликнали някои. И бихме ги разбрали изцяло. Спомняте ли си – но почтено – по кое време бяха последните срещи в българския шампионат? Откакто всичко беше стопирано наложително, се организира Световното състезание в Катар, Аржентина помаха на Марадона в небесния футболен парадайс, народът чества безспирно коледни и новогодишни празници към 2 седмици на 15 градуса по Целзий, вътрешните шампионати се възобновиха, „ Арсенал “ току да се откъсне, но все не сполучи, тъй като „ Сити “ го гони, „ Байерн “ си играе на котка и мишка с „ Борусия “ и „ Унион “, лишиха 15 точки на „ Ювентус “, до момента в който в същото време и „ Наполи “ се пробва да помаха на Марадона, а „ Реал Мадрид “ завоюва стотен трофей в историята си. Цяла футболна безкрайност и нашето състезание стартира още веднъж. Но – игнорирайте прелюдията.

Какво се случи? Всички деятели в тази сфера се надпреварват да осмиват изискванията ни, да се оплакват от терените ни, да мрънкат и хленчат, да недоволстват. И имат право – у нас футболът е бизнес, но е надалеч от европейските стандарти. Но въпреки всичко не трябва да си толкоз песимист. В последна сметка продукцията ти може да е качествена на инат на изискванията. И в случай че един тим вкарва доста, а различен не съумява да премине центъра, едва ли повода се корени напълно в заобикалящата те среда, та била тя и неподходяща. Игнорирайте и тази въведения.

Какво се случи досега в кръга и реклама ли е то за най-обичаната игра? По-скоро не. Всичко стартира в Пловдив. В Коматево. „ Ботев “ Пловдив и „ Локомотив “ София като че ли подсказаха какво се задава – 0:0. Желание има, положения има, но гол – няма. Както и ток. Второто полувреме на срещата се забави непривично доста, тъй като просто електрическото зареждане изчезна и остави двата тима да се лутат някъде из тунелите и из футболната си обърканост. Ако сте буен футболен ентусиаст, евентуално ви е попаднало заглавие от сорта на: „ Без ток и голове в Пловдив. “. Нищо, въпреки всичко това беше в петък. Да забележим нататък. В събота във Велико Търново при странни условия „ Левски “ „ одобри “ „ Черно море “ в извънредно „ комфортния “ за последователите и от София, и от Варна, начален час 12:30ч. Ентусиазмът не се пречупва елементарно и в старопрестолния град фактически имаше повече от приемлив брой почитатели. Ама играта отново една вяла, бавна. И голове – отново няма.

Добре, че на места се появи някоя неточност, с цел да се открие резултата и да си остане подобен до края. За грешките по-късно още веднъж. В София националният стадион подслонява много тимове и е мъчно да се наблюдава какъв брой тъкмо дуели има там. Но е елементарно да се преброят головете. ЦСКА 1948 – „ Хебър “ и „ Септември “ – „ Арда “ съумяха да дарят малцината клети фенове с удоволствието да зърнат три дузпи в тези две мача. И три гола. Хайде да изредим някои клишета, които обаче са си на място. Недостиг на хрумвания в офанзива. Импотентност в предни позиции.

И още веднъж да се върнем в Пловдив, където „ Локомотив “ изхаби толкоз сила към новата естрада „ Бесика “, че май не помни, че би трябвало да печели и мач. Не го и загуби – 0:0 (нула на нула) против „ Ботев “ Враца. Единствено в Стара Загора имаше даже несвойствен брой попадения за една футболна среща – пет!, въпреки че – както ви дадох обещание нагоре – като че ли повода за тях беше следващата вратарска неточност. Ако Густаво Бусато не беше подвел отбора си и заралии не бяха повели с 1:0, не се знае дали и този дуел, също повече от обичайно посетен, нямаше да остане със заблудата, че ще бъде огрян с голове. Да, факт е, че ЦСКА съумя да вкара 4 гола в границите на 20 минути, само че също по този начин е реалност, че през първата част творчеството беше на трибуните, а не на терена, където имаше 3 удара към двете порти.

Във Варна „ Лудогорец “ потегли с триумф, който май беше по обвързване и по табиет. С мисъл за евротурнирите и към момента с взор към многото награди от церемонията „ Футболист на годината “, без значение дали всички от тях са заслужени или не. Първенството ни се завърна! И стига с това обезверение – може да няма ток, голове, посещаемост и условия, само че пък има конспирация. И не търсете подигравка в тези редове. Чака ни футболна пролет, по време на която ще гледаме битка за купата, битка за купата, битка за местата в евротурнирите, битка за оцеляване, битка за най-странно изявление, битка за наградата „ най-постоянно мрънкане “ и битка за голове.

Автор Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР