Футболното първенство на южната африканска страна Намибия ще се поднови

...
Футболното първенство на южната африканска страна Намибия ще се поднови
Коментари Харесай

Отново футбол в Намибия след пауза от 3 години

Футболното състезание на южната африканска страна Намибия ще се възобнови след три години пауза, които бяха отдадени на несъгласия и спорове сред Футболната асоциация на страната и Професионалната лига.
Така почитателите на най-популярната игра в тази страна ще гледат клубен футбол на локално равнище за първи път от сезон 2018/2019. В Намибия лигата има право на самостоятелни решения, само че последната дума има федерацията, която утвърждава или суспендира решенията.

Спорът сред Федерацията и Лигата (Намибийска Висша лига) избухна, откакто от федерацията подредиха да бъде непокътнат елитния статут на последните два изпаднали тима. От Висшата лига на страната отхвърлиха и това стартира дълга правосъдна борба, приключила с изключването на НВЛ от структурите на федерацията. А съгласно разпоредбите на ФИФА, само националната федерация във всяка страна може да провежда или да управлява провеждането на шампионата.

През април беше основана нова елитна лига на страната с 11 тима, която дълго време не съумя да започва шампионата, защото не можеше да откри спонсор. Но в последния месец компания, която се занимава с рандеман на диаманти, се съгласи да даде името и логото си и естествено и финансова поддръжка.

Така шампионата ще стартира с един мач в идния уикенд сред петкратния първенец Африкан Старс и университетския тим УНАМ на стадиона в столицата Виндхук. Останалите срещи от 1-ия кръг ще се състоят след седмица.

В Намибия имаше обаче народен тим, който беше събиран от футболисти, които играят в Южна Африка или пък от няколкото тимове, които въпреки и без състезание, поддържаха някакъв състезателен живот.
















































--> -->
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР