Футболното първенство на Чили остава прекъснато покрай протестите в страната.

...
Футболното първенство на Чили остава прекъснато покрай протестите в страната.
Коментари Харесай

Чили отмени мачове заради протестите, но остават въпросите за финала на Либертадорес

Футболното състезание на Чили остава прекратено около митингите в страната. Местната федерация реши да отсрочи идващия кръг от шампионата.

Посочва се, че не са на разположение нужните условия за гарантиране на сигурността към мачовете. От федерацията показаха, че не могат да стоят настрани от ставащото в страната и от действителността, в която всеки ден живеят милиони чилийци.

За последно мачове от локалното състезание имаше в средата на октомври. По това време започнаха и митингите, предизвикани от повишаване на цената на билетите за метрото в столицата Сантяго и прераснали с претенции за по-добър живот.

Фотогалерия: Около един милион протестиращи желаеха промени в Чили >

Решението на локалната футболна федерация за следващ път слага на напред във времето въпроса за финала на Копа Либертадорес сред първенеца " Ривър плейт " от Аржентина и бразилския " Фламенго ". По проект мачът би трябвало да се организира на 23 ноември в Сантяго.

Събитието е историческо, защото това ще е първият край на най-силния клубен шампионат в Южна Америка, който ще се състои единствено в една среща.

Въпреки митингите преди седмица южноамериканската футболна конфедерация съобщи публично, че не възнамерява смяна на домакина.

Фотогалерия: Когато футболът носи наслада и позитивни послания >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР