Футболното ни първенство няма да бъде прекратявано при моментното му

...
Футболното ни първенство няма да бъде прекратявано при моментното му
Коментари Харесай

Футболното първенство няма да се прекратява

Футболното ни състезание няма да бъде прекратявано при моментното му класиране и ще се доиграе след края на пандемията от ковид. Това взеха решение през днешния ден в Бояна на провелата се среща сред управлението на БФС, ПФЛ, Аматьорската футболна лига, притежателите на телевизионните права, както и представители на родните клубове. 
" Взехме решение шампионата да се възобнови. Това ще се случи или на 1 май, или на 15 май. Всичко зависи какво ще кажат здравните управляващи ", съобщи след срещата президентът на Славия и член на Изпълкома Венци Стефанов.

Ето и формалната позиция на БФС, оповестена в уеб страницата на родната федерация по футбол:

" Ръководството на Българския футболен съюз провежда работна среща с присъединяване на представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти.

Всички заинтригувани страни, взели участие в полемиката, се сплотиха към тезата, че би трябвало да се работи в посока естественото довеждане докрай на шампионатите на всички равнища в българския футбол.

За тази цел БФС е създал няколко разновидността на календар до края на сезона, които бяха показани пред ПФЛ, а тя от своя страна ще комуникира с професионалните ни клубове навреме.

Експертната работна група е в непрекъснат контакт с представителите на държавните органи и с Националния действен щаб, като всички решения и следващи дейности, касаещи професионалния и аматьорския футбол в България, ще бъдат съобразени със периода на оповестеното изключително състояние на територията на страната, както и с рекомендациите на УЕФА.

Ръководството на Българския футболен съюз изцяло схваща терзанията на клубовете от създалата се обстановка, само че изрично декларира, че естественото довеждане докрай на шампионатите е напълно в интерес на българския футбол.

Предвид форсмажорните условия и за облекчение работата на клубовете, БФС удължава крайния период за лицензиране за сезон 2020/21.

Още един път насочваме зов към всички футболни хора за съблюдаване на рекомендациите на Националния действен щаб за ограничение на епидемията от COVID-19 и се надяваме скоро футболният живот в страната да бъде възобновен. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР