Футболният Челси се продава! Руският бизнесмен Роман Абрамович обяви, че

...
Футболният Челси се продава! Руският бизнесмен Роман Абрамович обяви, че
Коментари Харесай

Кой иска "Челси"? Кандидатите за нов собственик са четирима


Футболният " Челси " се продава! Руският предприемач Роман Абрамович разгласи, че ще се раздели с клуба и всички доходи ще отидат за потърпевшите от съветските военни удари против Украйна.

Очаква се договорката да бъде на стойност към 3 милиарда $, като единствено футболистите в отбора костват към 1 милиарда $, съгласно авторитетното издание " Форбс ".

След новината за продажбата незабавно се появиха претенденти, които да станат притежатели на клуба. До момента британските медии спрягат четири имена.

Ханс-Йорг Вис
Швейцарецът е милиардер, а съгласно " Форбс " положението му се прави оценка на 8,5 милиарда $. Той е роден в Цюрих преди 86 години и към този момент удостовери, че е получил оферта от Абрамович за клуба. Основните му доходи са от компания за здравно съоръжение и консумативи, с която се раздели през 2012 година Вис е прочут и с благотворителните си начинания. Той подарява средства за запазване на околната среда и разнообразни медицински изследвания.



Сър Джим Ратклиф
Смята се, че той е най-богатият британец, макар че живее в Монако. Състоянието му се прави оценка на близо 30 милиарда $. Състоянието си натрупа от бизнес в химическата промишленост. В последните години компанията му се занимава с произвеждане на сила от възобновими източници и произвеждане на електрически коли. Ратклиф беше един от най-върлите последователи на Брекзит, а и има опит в спорта. Бизнесменът е почитател на " Манчестър Юнайтед ", само че е притежател на френския Ница и швейцарския " Лозана ", както и на част от отбора от Формула 1 - " Мерцедес ".



Тод Бьоли
Американецът от немски генезис има компания на стойност близо 5 милиарда $. Тя се занимава със обезпечаване и влага и в спорта. Бьоли е съсобственик на един от емблематичните американски бейзболни отбори - " Ел Ей Доджърс ".



Конър Макгрегър
ММА звездата е един от най-изненадващите кандидат-куповачи на " Челси ". Ирландецът беше разгласен от " Форбс " за най-добреплатения състезател на света за 2021 година с доходи от 180 млн. $. Конър разкри желанията си да придобие " Челси " в обществените мрежи.


Проблем за придобиването на " сините " от Лондон можеше да бъдат големите вложени суми от страна на Абрамович в клуба. Той обаче съобщи, че няма да предявява искания към тези близо 2 милиарда $, вложени в " Челси " през последните 20 години. Под неговата финансова настойчивост отборът стана първенец на Англия 5 пъти и завоюва Шампионската лига през 2012 и 2021 година

В последните месеци съветският олигарх, който се счита за непосредствен до президента на Русия Владимир Путин, получи възбрана да обитава и да живее във Англия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР