Футболният агент Джери Перейра даде интервю пред Sportal, в което

...
Футболният агент Джери Перейра даде интервю пред Sportal, в което
Коментари Харесай

Футболен агент сравни Уелтън със знаково "синьо" име, Цунами бил универсален

Футболният сътрудник Джери Перейра даде изявление пред " Sportal ", в което разкри по какъв начин се е стигнало да привличането на бразилците Уелтън и Цунами в . Мениджърът уточни мощните качества и на двамата и разгласи своя любимец за първенец в родната Първа лига:
Какви са качествата на Цунами и Уелтън? Единият играе като ляв бранител, а другият като ляво крило.
- Цунами го гледах в Бразилия два-три пъти. Много ми хареса, тъй като има мощен шут. Много добре нападна. Универсален футболист е, който може да играе на две-три позиции. Мъри го гледа и реши да го вземе. Надявам се, че ще може да помогне на Левски.
А Уелтън? Той се чака да укрепи офанзивата. Знаем, че играе като ляво крило.
- Да, Уелтън играе повече като ляво крило. Смятам, че ще направи добър шампионат. Той наподобява на един някогашен футболист на Левски – Жоазиньо. Има прекрасен дрибъл. Всичко зависи от адаптацията. Ако се аклиматизира бързо, съм сигурен, че ще помогне на Левски.
Жоазиньо пристигна при Мъри. Първата година се аклиматизираше и пристигна като дребен в тима. След това се трансформира в кумир на почитателите.
- Много е значим треньорът. Мъри знае по какъв начин да работи с бразилци. Не е елементарно да отидеш толкоз надалеч и да започнеш да играеш. Всичко е друго. Климатът е друг. Важна е помощта на треньора.
Той приказва португалски, това ще е от плюс.
- Мъри приказва съвършено португалски. Той обича бразилци. Всеки тим, който желае да има триумфи, би трябвало да има най-малко един-двама бразилци. Не че са най-хубави. Просто са разнообразни и дават сексапил на тима.

Преди десетина години в Левски пристигна едно бразилско трио – Жоазиньо – Зе Соарес и Жеан Карлос. Можем ли да чакаме и трети бразилец в този момент?
- Не! Мисля, че е задоволително на този стадий. Важното е Левски да се класира за първата шестица. Мъри и Наско постоянно могат да разчитат на мен.
Ти докара един футболист в Лудогорец - Рик Джонатан. Какво ще ни кажеш за него?
- Помогнах на Лудогорец и постоянно ще оказвам помощ на Лудогорец, тъй като този тим ми е помагал и на мен. За него мога да кажа, че е доста перспективен и бърз състезател. Интересен и внезапен футболист е.
Ти наблюдаваш българското състезание. Кой ще стане първенец съгласно теб?
- Надявам се Лудогорец да стане първенец, тъй като работя с този тим от 10 години. Ако би трябвало да съм почтен, аз съм за Лудогорец.
Как виждаш българското състезание тази година?
- Не обичам да подлагам на критика. Имам моите визии, само че не е толкоз значимо какво мисля аз. Мога да кажа, че е по-слабо отпреди. Трябва някои неща да се трансформират. Има си експерти. Предпочитам да не разясня.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР