Футболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за

...
Футболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за
Коментари Харесай

Избухна страшен скандал! Банкерка източила сметките на футболиста Мартин Петров! Завлякла го с над 3,8 милиона лева…

Футболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за източени без негово познание 3,8 милиона лв. от банковите му сметки в „ УниКредит Булбанк “ АД. Писмото е заведено тази година на 17 ноември. „ Да, за жалост тази спекулация е факт“, удостовери самият Мартин Петров пред „ Труд “.

„Не мога да допускам, че сходно хищничество може да се случи и то в страна от Европейския съюз. Изкарах парите си в чужбина, почтено и пред очите на света, само че ги вложих у нас. И… ето в този момент какво ме застигна. Не желая повече да разясня, апелирам ви. Ангажирах за мой юрист по случая корифея в комерсиалното право Тодор Табаков, който към този момент работи по разнищване на аферата. Надявам се с неговия екип да оказват помощ най-после да има правдивост. Друга развръзка ще е позор за страната ни. “

Мартин Петров открил измамата на 18 август 2017 година при посещаване в клон на „ УниКредит Булбанк “. Тогава схванал, че трудовият контракт на назначения му от трезора персонален банкер Ирина Ч.А. е преустановен още преди 10 месеца. В този интервал обаче уволнената служителка продължавала да дава на Петров информация за неговите сметки, депозити и интервенции. Разбира се, той не знаел за „ дребната детайлност “, че банковите вести и извлечения са подправени.

Шокът застигнал някогашния национал малко по-късно, когато изискал публични информации за придвижването на парите му. Оказало се, че в интервала 2007 – 2017 година без негово познание, единодушие и автограф са осъществени над 450 платежни интервенции по 13 негови сметки. Сред тях даже изтегляне на пари в брой на каса в офис на банката, закриване и разкриване на депозити и превеждане на суми на трети лица, които Футболист №1 на България за 2006 година не познавал. В сигнала до прокуратурата са посочени няколко имена, измежду които и брачният партньор на Ирина Ч.А. Твърди се изрично, че тя в никакъв случай не е разполагала с нужното пълномощие, подписано по надлежния ред от нейния клиент за осъществяване на въпросните финансови интервенции.

Повечето от тях са осъществени, до момента в който футболният ас е бил отвън България, зает с подготвителен развой и мачове на тимовете, за които е играл. Фаталната Ирина е назначена за персонален банкер на Мартин Петров от 2003 година, когато той беше част от немския „ Волфсбург “.

Мартин Петров обявява искания към вътрешния надзор на „ УниКредит Булбанк “. Също и по тази причина, че не е известен за уволнението на въпросната служителка и не е получавал информации от трезора за придвижването на парите му. Той упорства да се проверява и опцията да е станал жертва на проведена незаконна група, образувана от Ирина Ч.А. вътре в трезора. Преди да алармира Софийска градска прокуратура, Петров е направил в наличието на своите юристи, серия срещи с управителни фактори в „ УниКредит Булбанк “.

От банката пък се оправдават с банковата загадка и, че не можела да изнасят каквато и да е информация.

„ Клиентите на банките са предпазени с банкова загадка. Ако реши, клиент може да направи обществени изказвания за връзките си с банки, само че ние нямаме право да предоставяме каквато и да е информация – да я потвърдим или опровергаем в медиите. В случай, че който и да е клиент оспори заплащания в банката, правим задълбочена инспекция и сътрудничим на виновните органи ”.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР