Футболната легенда Райън Гигс обяви, че се оттегля от селекционерския

...
Футболната легенда Райън Гигс обяви, че се оттегля от селекционерския
Коментари Харесай

Официално: Райън Гигс вече не е селекционер на Уелс

Футболната легенда Райън Гигс разгласи, че се отдръпва от селекционерския пост на Уелс. Причина за това е процесът за домашно принуждение против него, който ще започва на 8-ми август.

“След дълго обсъждане мога да разглася, че се отдръпвам от позицията си на народен селекционер на мъжкия отбор на Уелс. За мен бе чест и привилегия да повеждам моята страна, само че е редно Уелската федерация, треньорският екип и играчите да се готвят за идния шампионат без спекулации по отношение на позицията на техния треньор. Както е известно, пледирах почтен по обвиняванията в съда в Манчестър. Въпреки че имам вяра в правосъдния развой, надявах се, че делото ще се състои по-рано и ще мога да продължа мениджърските си отговорности отпред на Уелс. Делото обаче се отсрочи. Не желая подготовката за Световното състезание да бъде наранена, нарушена или застрашена по някакъв метод от продължаващия интерес към процеса”, написа Райън Гигс в особено изказване.

48-годишният Гигс, икона освен за уелския футбол, само че и на Манчестър Юнайтед, е упрекнат в волност, експанзия и липса на самоконтрол против някогашната си другарка Кейти Гревил. Това държание е било демонстрирано от Гигс в интервала от август 2017-а до ноември 2020-а година.

Гигс също по този начин е упрекнат в нахлуване над Гревил, причинявайки й действителна телесна щета, а също по този начин е нападнал и по-малката й сестра Ема Гревил вкъщи си в Уорсли (района на Манместър) на 1-и ноември 2020-а година. Ема Уорсли е била вкъщи им в опит да отбрани сестра си.

Гигс отхвърли всички обвинявания и претендира за непорочност по всички обвинявания. В негово неявяване помощникът му Робърт Пейдж беше одобрен за краткотраен управител на тима и съумя да класира Уелс на Световни финали за първи път от 64 години насам. При това състояние Пейдж ще бъде одобрен като непрекъснат управител и ще води състава в Катар, а в това време Гигс ще би трябвало да си напише молбата за овакантяване.

От Футболната асоциация на Уелс отхвърлиха коментар по проблема, само че Агенция ПА твърди, че Гигс безусловно е агонизирал от сходно натрапено му решение от събитията. Самият той не е желал да се развива обстановката в тази посока и е имал голямото предпочитание да води Драконите на първото им състезание на планетата след 1958-а година.

Крилото имаше сериозен принос за тези резултати след назначението си през януари 2018-а година. А решението да се отдръпна е било взето след триумфа на отбора над Украйна в решаващия плейоф преди две седмици в Кардиф.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР