Футболистите на елитния английски Арсенал отхвърлиха предложението на клубната управа

...
Футболистите на елитния английски Арсенал отхвърлиха предложението на клубната управа
Коментари Харесай

Футболистите на Арсенал отхвърлиха предложение на клубната управа за заплатите

Футболистите на елитния британски Арсенал отхвърлиха предлагането на клубната администрация за понижаване на заплатите, оповестява локалната преса.

Ръководството на лондончани изиска да наложи ограничения за редуциране на разноските по отношение на насилственото прекъсване на сезона във Висшата лига поради епидемията от ковид.

Планът беше предаден на бранителя Ектор Бейерин, който е представител на клуба в Асоциацията на професионалния футболисти в Англия. Играчите са го разгледали, само че са отказали изрично да го одобряват.

Предложението на управата на Арсенал е футболистите да понижат заплатите си с по 12.5 % за идващите 12 месеца до март 2021 година, като това може да отпадне напълно при класиране на тима в Шампионската лига, а при присъединяване в Лига Европа съкращението на възнагражденията на играчите да бъде със 7.5 %.

В проекта също по този начин е включена и точка, съгласно която, в случай че сезонът не бъде доигран, то управлението ще търси нов контакт с играчите за намиране на уместно решение.

Футболистите са отхвърлили преложението с претекста, че те по този начин или другояче ще изгубят съществени финансови бонуси, които са записани в договорите им, в случай че не съумеят да се класират в Евротурнирите.

Арсенал заема деветото място във краткотрайното класиране на Висшата лига преди последните девет кръга от сезона, като изостава на 8 точки зад четвъртия Челси.

С оглед на актуалната обстановка, обаче, клубът е изправен пред съществени финансови компликации. Арсенал заплаща по към 230 милиона лири на сезон за заплати на футболистите. През февруари лондончани към този момент оповестиха загуба от 27.1 милиона лири за последната отчетна година, а изчисленията демонстрират, че те ще се лишат от доходи от към 75 милиона лири, в случай че сезонът във Висшата лига не бъде доигран.

При дотъкмяване на акцията без аудитория, каквато е една от концепциите, клубът пък няма да може да генерира към 15 милиона лири от продажбата на билети за оставащите си семейства.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР