Футболистите на Аржентина победиха състава на Бразилия с 1:0 във

...
Футболистите на Аржентина победиха състава на Бразилия с 1:0 във
Коментари Харесай

Аржентина спечели Копа Америка след 28 години

Футболистите на Аржентина победиха състава на Бразилия с 1:0 във финала на Копа Америка с гол на Анхел ди Мария в 22-ата минута. Истинска латино фиеста с огнен заряд спретнаха тимовете на Аржентина и Бразилия пред най-малък брой фенове на митичния " Маракана ". Очакванията бяха да бъдат позволени най-малко 10% от потенциала на 78 хилядния стадион, само че усложнената епидемиологична конюнктура в Бразилия наложи строги рестрикции и той остана съвсем празен.

Големият въпрос, който висеше във въздуха, с изключение на името на спечелилия в тазгодишното издание на шампионата, беше дали Лео Меси ще успее да се допре до това отличие на национално равнище след пропуснати към този момент три финала – 2007 против Бразилия и през 2015 и 2016 година против Чили. Като добавка към всичко това остана и конфликта на терена в качеството на противници на мега звездите на двата тима – Меси и Неймар, тогавашни съотборници в Барселона и, известно на всички, положителни другари.

Още в самото начало на мача стана ясно, че нищо няма да бъде пожалено в името на успеха и след явен знак на съдията, че позволява по-твърда игра след премълчаване на очевиден фаул от страна на Отаменди, на терена настана същинска борба, обагрена с куп жълти картони и за двата тима.

Още в 22-ата минута шансът се усмихна на гаучосите в лицето на Анхел ди Мария, който получи топката близо до линията на наказателното поле и след къс надзор стреля неспасяемо за 1:0.

Играта продължи без очевидно предимство на някого от противниците и с благоприятни условия и за двете страни, само че без резултат до края на първото полувреме.

Второто полувреме стартира с напън на Аржентина, само че в последна сметка в 52-ата минута Ричарлисон съумя да означи изравнителен гол, който, обаче беше анулиран поради засада, което удвои напъните на малцината фенове да освиркват Меси и съотборниците му.
В края на полувремето Тите опита да промени нещата с укрепване на офанзивата, а Скалони прозорливо укрепи отбранителната линия в 79-ата минута с Песеа, Гонсалес и Паласиос. В 88-ата Меси пропусна златен късмет да увековечи този край с попадение. Дадените 5 минути продължение не доведоха до смяна на резултата и Аржентина се окичи с купата на Америка за първи път от 1993 година, когато Меси е бил едвам 6 годишен. Това е и първият трофей с националния тим в богатата му сбирка от клубни титли и персонални върхове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР