Футболистът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек може да

...
Футболистът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек може да
Коментари Харесай

Куман спасява кариерата на Ван де Беек, ако остане начело на Барса

Футболистът на Манчестър Юнайтед Дони ван де Беек може да премине в Барселона през зимния трансферен прозорец. Нидерландският национал по този начин и не съумява да си завоюва постоянно време за игра след прехвърлянето си на „ Олд Трафорд “ през лятото на 2020 година.

24-годишният полузащитник е играл единствено в 39 мача по време на престоя си дотук, като се е появявал единствено един път във Висшата лига през този сезон. По тази причина той отпадна и от сметките на националния селекционер Луис ван Гаал. Така той ще търси излаз от клуба още през януари в търсене на повече игрови минути.

В същото време Барселона се стреми да укрепи халфовата си линия след неприятния старт на сезона под управлението на Роналд Куман. Сънародникът на Ван де Беек е на крачка от това да бъде увлонен, откакто записва някои тежки провали в последните седмици, в това число два пъти по 0:3 от Байерн Мюнхен и Бенфика в Шампионската лига и 0:2 от Атлетико Мадрид в Ла Лига преди паузата.

Въпреки това той може и да остане още известно време отпред, като даже към този момент сеоглежда за нови попълнения през януари. Смята се, че главен приоритет ще бъде Марсело Брозович от Интер, защото договорът му изтича през лятото, само че Ван де Беек също може да се окаже измежду играчите, които могат да бъдат взети.

Според „ Sport “ Куман, който познава добре някогашната звезда на Аякс, от взаимния им интервал в националния тим, е изцяло наясно с проблемите на халфа в Юнайтед и е подготвен да избави кариерата му.

Реал Мадрид беше дълготраен кандидат за на Ван де Беек, само че до сходен трансфер по този начин и не се стигна.

Шансовете за изява на Ван де Беек в отбора на „ алените дяволи “ от ден на ден изтънят, откакто пред него в листата на мениджъра Оле Гунар Солскяер за средата на терена попадат Пол Погба, Фред, Скот МакТоминей и Неманя Матич. Предпочитаната позиция на нидерландеца като номер 10 наподобява невъзможна, защото Бруно Фернандеш изрично е първият избор на Солскяер, като даже и Джеси Лингард се употребява с повече доверие пред Ван де Беек.

Man Utd's Donny Van de Beek wanted for Barcelona transfer reunion by Ronald Koeman
— Mirror Football (@MirrorFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР