Футболистът на Челси Матео Ковачич попада в трансферните планове на

...
Футболистът на Челси Матео Ковачич попада в трансферните планове на
Коментари Харесай

Тухел иска да вземе хърватски национал от Челси

Футболистът на Челси Матео Ковачич попада в трансферните проекти на новия старши треньор на Байерн Мюнхен Томас Тухел, оповестява „ Kicker “. Договорът на хърватския национал с лондонския клуб изтича през лятото на 2024 година, само че е доста евентуално да бъде продаден след края на сегашния сезон.

Германецът беше назначен за треньор на Байерн предходната седмица, бързо след шокиращото уволняване на Юлиан Нагелсман, и към този момент се е насочил към някогашния си клуб.

Тухел, който завоюва Шампионска лига с Челси през 2021 година, също има предпочитание да притегли треньора на сините Антъни Бари. Интерес към Ковачич има и от страна на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, който също се счита, че е почитател на динамичния полузащитник.

28-годишният състезател се счита за значим състезател от първия тим и даже беше капитан на Челси през последните четири мача заради отсъствията на огромни звезди като Тиаго Силва.

Но мениджърът Греъм Потър и президентът Тод Боели би трябвало да вземат значими решения по отношение на продажбата на футболисти, тъй като клубът има голяма загуба от 121 милиона паунда.

Лондонският клуб в този момент е изправен пред голямо лятно почистване, с цел да съблюдава наредбите на финансовия феърплей, откакто похарчи над 600 милиона паунда за нови попълнения през последната година.

Мейсън Маунт, Трево Чалоба, Конър Галахър, Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсън-Одои са измежду играчите, които клубът евентуално може да продаде.

Но един член на тима, който се чака да остане, е Н`Голо Канте, който не е играл за Челси от август. Французинът се бори с травма през по-голямата част от сезона, само че скоро може да удължи контракта си.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР