Футболистът Христо Стоичков бе голямата звезда на церемонията по откриването

...
Футболистът Христо Стоичков бе голямата звезда на церемонията по откриването
Коментари Харесай

Стоичков: Банско е малък град, но хората тук са с големи сърца

Футболистът Христо Стоичков бе огромната звезда на церемонията по откриването на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

В събота и неделя на пистите над пиринския град ще се проведат стартове от гигантския слалом и слалома при мъжете, а на церемонията по откриването с изключение на Стоичков участваха още министърът на младежта и спорт Димитър Илиев, министърът на туризма Зарица Динкова, кметът на Банско Стойчо Баненски, изпълнителният шеф на Юлен Мая Христоскова, както и президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев.
 Христо Стоичков получи скъп подарък за рождения си ден
Христо Стоичков получи скъп подарък за рождения си ден

От Цеко Минев

Именно към жителите на Банско и към Минев бяха ориентирани поздравите на Стоичков, чието появяване на сцената пред общината бе признато с голямо вдъхновение от събралата се аудитория.

" Скъпи посетители, гордея се, че още веднъж съм измежду вас. Когато преди доста години получих тази покана да стана почетен жител на Банско, го одобрих с огромно обвързване и огромна любов, с цел да мога да съставлявам Банско, където и да съм по света. Банско е дребен град, само че хората тук са с огромни сърца. Искам да ви благодаря за това, което вършиме за града и за това още веднъж Банско и България да се почувстват в още по-голямо измерение. Не един и два пъти сме показвали, че Банско може да е хазаин на такива огромни надпревари ", безапелационен бе голмайсторът на международното състезание през 1994 година.

" Благодарение на господин Минев, който от първия ден, когато гореше нямаше нищо, сложи първия камък, с цел да покаже на целия свят къде е Банско, през днешния ден сме очевидци, че го можем. Г-н Минев, благодаря ти, дерзай и не забравяй какво е Банско. С теб продължаваме да бъдем всички хора, които обичат ските, в това число и аз, с цел да бъдем горди, че на следващия ден и в неделя българският химн ще звучи високо ", сподели още в словото си носителят на " Златната топка ".

В четвъртък на пистата Бъндеришка поляна Стоичков означи 58-мия си рожден ден в наличието на доста почитатели, деца, най-хубавия български скиор Алберт Попов, както и управлението на Българската федерация по ски.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР