Футболистът Димитър Бербатов заяви пред CNN, че “Българският футбол е

...
Футболистът Димитър Бербатов заяви пред CNN, че “Българският футбол е
Коментари Харесай

Бербатов пред CNN: В голяма криза е българският футбол

Футболистът Димитър Бербатов съобщи пред CNN, че “Българският футбол е в огромна рецесия ”.

Успехите на Бербатов във футболната му кариера го водят в топ-лигите на Германия, Англия, Франция, Гърция и Индия. Там той осъществя над 250 гола и получава 10 трофея. Най-голямото му предизвикателство до момента може да се окаже последното му начинание.

Четири години след прекратяването на кариерата си, Бербатов се окуражи доста да промени футболния декор в родната си България

“С моя екип – Стилиян Петров, Мартин Петров, всички някогашни футболисти – взехме решение, че би трябвало да променим нещо в родината. И започнахме да се борим за тази смяна. Но смяната към този момент се оказва мъчно постижима, изключително – споделя някогашният състезател на “Манчестър Юнайтед ” – до момента в който Българският футболен съюз (БФС) и актуалният президент Борислав Михайлов са заобиколени от доста кавги.

CNN напомня успеха на Боби Михайлов на конгреса против Бербатов, когато Михайлов си подаде оставката като президент на БФС след абсурда на мача с Англия през 2019 и последвалото му възвръщане.

“В професионалната си кариера съм бил побеждаван, вкарвал съм голове, пропущал съм голове, губил съм борби ”, споделя Бербатов. “Когато всичко е било направено по разпоредбите, няма какво да кажеш. Но когато не е, би трябвало да сигнализираш, с цел да видят какво се случва ”.

От БФС декларират, че всичко в конгреса се е провело според разпоредбите.

Си Ен Ен отбелязва и абсурда с мачът сред България и Украйна, и митингите, които се зародиха към него.

Мачът в началото беше изместен от София в Пловдив, а по-късно върнат назад в българската столица с предупреждение от няколко дни. Съобщава се, че смяната се дължи на строителни работи на стадион “Христо Ботев ” в Пловдив.

Източник: “24 часа ”

Още вести четет в Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР