Футболен клуб Левски дължи 6 млн. лева на бизнесмена Васил

...
Футболен клуб Левски дължи 6 млн. лева на бизнесмена Васил
Коментари Харесай

Петър Ганев: Левски дължи 6 млн. лв на Васил Божков

Футболен клуб Левски дължи 6 млн. лв. на предприемача Васил Божков и неговата компания за лотарийни игри. Към тях се прибавя и дългът за градеж на Сектор А (2013-2016 г.) на стадион " Георги Аспарухов ", който е към 20 млн. лв.. Именно връщането на тези суми ще стои на дневен ред пред управлението през идващите 12 месеца. Това разкри пред bTV членът на Надзорния съвет на „ сините “ Петър Ганев.
Той също по този начин разкри, че Тити Папазов публично не е получавал акции от мажоритарния притежател Наско Сираков. „ Левски има отговорности към Васил Божков. Интересно е, че отговорностите набъбнаха сензитивно при градежа на Сектор А. Оттогава са в размер на към 20 млн. лв.. Всеки път се прави вест, макар че се знае. Към Васил Божков и „ Национална лотария " има отговорности в размер на 6 млн. лв..
 Левски се похвали, че е понижил отговорностите си с 3 милиона лв. " Левски " се похвали, че е понижил отговорностите си с 3 милиона лв.
Столичният гранд " Левски " разгласи на уеб страницата си, че клубът е подписал документално съглашение с VIVACOM, с което отговорностите на клуба към ком...
В интервала, в който е финансиран клубът, има подобен заем. Той е поел отговорностите и за градежа на стадиона. Общо е мъчно да се каже. Задачата ни през идващите месеци ще е намиране на нов изпълнителен шеф и ориста на дълготрайните отговорности. Знаете, че едно такова към телекомуникационна компания, чието име носи стадионът, беше уредено, като беше продължен договорът за името до 2024 година и отпадна обвързване от към 3 млн. лв. ", показа той.
Отношенията с телекомуникационната компания бяха уредени посредством някогашния притежател на Левски Спас Русев. В момента " сините " не престават да се устоят най-вече с доходи от акции, ориентирани към почитателите. Ганев съобщи, че точно последователите са помогнали за погасяването на дълга от близо 5 млн. лв., насъбран в интервала февруари – юни 2020 година Тогава Божков и доближеният до него мажоритарен притежател Георги Попов се отдръпнаха от клуба, а след несполучлив опит да предадат по-голямата част от акциите на премиера Бойко Борисов, скъпите бумаги попаднаха в ръцете на Наско Сираков.
„ Тези февруарски отговорности, които се натрупаха от напускането на господин Божков до промяната на управлението през юни са 4.8 млн. лв.. Тяхното изчистване беляза всичките 6 месеца. И все още има останали за изчистване. Голяма част от тези отговорности бяха изчистени през декември ", съобщи Ганев и добави: „ Приходите от реклама са 230 000 лева до ноември. През тези близо 6 месеца клубът се устоя напълно от последователите посредством няколко акции за абонаментни карти, за членски карти, артикули се купуваха.
Имаме пет месеца, в които приходите са 1 млн. лв. - композиция от 500 000 - 600 000 лева от последователите и регулярно заплащания за телевизионни права, в случай че има някой трансфер. На процедура последователите избавиха клуба. Това, което опитът демонстрира е, че в случай че нямаш спонсорски контракт, има известна кампанийност при приходите от последователите. Има месеци, в които нямаш доходи. За това няма по какъв начин да съществува футболен клуб без спонсорски контракт, какъвто сега има. Пари по други изненадващи пера не влизат. Няма изненадващи заеми. Знаете, имаше един заем - даден и върнат, и това е единственото ", разяснява Ганев.
 Възможно е Левски да загуби своя европейски лиценз Възможно е " Левски " да загуби своя европейски лиценз
" Левски " ще загуби своя лиценз за европейските клубни шампионати, в случай че до 2 седмици не бъдат погасени настоящите отговорности на клуба, които в...
Другият значим проблем, с който ще се занимават в клуба през идващите месеци, е назначението на нов изпълнителен шеф. Павел Колев продължава да извършва тази функционалност, макар че оставката му е призната още през юни, само че двете страни са постигнали единодушие той да продължи да бъде част от клуба до края на 2020 година „ Голямата смяна в ръководството е оставката на Павел Колев.
Още юни месец, при основаването на Надзорния съвет, тя беше подадена. Тогава беше взето решение той да остане до края на годината. Той си има своите причини за напускането. По-добре е той да ги изнесе. Наистина това беше предстоящо през всички тези месеци. Не са правени опити да се промени това решение. Всички работиха със съзнанието, че това нещо ще се случи до края на годината. Към момента Павел Колев е в кабинета си. Той ще остане там, до момента в който намерим нов изпълнителен шеф. На процедура това ще е най-важната задача за началото на годината ", обясни Ганев.
Той съобщи, че баскетболният треньор Константин Папазов публично не е получавал акции от мажоритарния притежател Наско Сираков макар декларираното желание. Ганев добави, че се надява клубът да стартира да реализира триумфи и на футболния терен. В момента Левски е на 9-а позиция в класирането на Първа Лига. „ Ако през 2020 година говорехме за спасяването на клуба, в този момент стандартът е различен – нов изпълнителен шеф, ясни цели, явен профил, комерсиални триумфи и триумфи на футболния терен. Левски не съществува, с цел да се избавя и да заплаща вноска към Национална агенция за приходите. Левски съществува, с цел да носи наслада на терена ", приключи той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР