Функцията за автоматично активиране на Wi-Fi безжичния модул в операционната

...
Функцията за автоматично активиране на Wi-Fi безжичния модул в операционната
Коментари Харесай

Google включи функцията за автоматична активация на Wi-Fi в ОС Android 9.0 Pie

Функцията за автоматизирано активиране на Wi-Fi безжичния модул в операционната система Android 9.0 Pie ще бъде включена по дифолт за всички съвместими устройства без изключение. Информацията е на експертите от XDA Developers, които изучиха кода на новата версия на Android.

За разлика от iOS, в която тази функционалност е постоянно дейна, в случай че не бъде изключена от настройките, в Android тя работи по различен метод. В Android активирането на безжичната връзка се реализира единствено в случай че смарт телефонът открие позната безжична връзка .



Тази опция се появи за първи път предходната година в Оценка за съвместимост Android 8.0 Oreo. Почти незабавно бе налична за смарт телефоните Гугъл Pixel. Но като при Rollback Protection, забраняваща доунгрейда към предходна версия на Android, изборът за нейното включване бе предоставено на производителя.



Тъй като функционалността за автоматизирано активиране на Wi-Fi модула може да донесе освен изгода, само че и да компрометира потребителя, планувана е опция за нейното изключване. Това става от настройките Settings > Network & Internet > Wi-Fi > Wi-Fi Preferences > Turn on Wi-Fi automatically. В този случай, за потреблението на налична безжична мрежа, Wi-Fi модулът ще би трябвало да се включи ръчно.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР