Фундаментът на пилона, който президентът Румен Радев откри в сряда

...
Фундаментът на пилона, който президентът Румен Радев откри в сряда
Коментари Харесай

Фундаментът на новия пилон, който Радев откри, е незаконен, съобщи Дневник

Фундаментът на пилона, който президентът Румен Радев откри в сряда в Ямбол, е противозаконен, заяви Дневник.

Това е вторият висок стълб с българското знаме, който Радев откри тази година, откакто през юли откри и 111-метровия Пилон на Рожен. Около него се появиха подозрения за законността му, за неналичието на бистрота при събирането на парите и отчетността им.

Дневник написа, че кметството в Ямбол е построило цялото оборудване с документи за преместваем обект.

Според мнение на Регионалната дирекция за народен строителен надзор (РДНСК), предоставено на медията от четец, бетоновият пиедестал с размери 7/7/2 метра съставлява градеж по смисъла на Закона за устройство на територията и " не попада в хипотезата на преместваем обект, защото не може да бъде отделян от повърхността и преместван в пространството ".

Дневник написа още, че въпросният документ е бил изпратен на кмета на Ямбол Валентин Ревански на 25 май и градежът е бил приключен все пак.

Инициативата за слагането на пилона е на Община Ямбол. Голяма част от средствата са събрани от дарения. Според локалната администрация това е най-високият стълб с националния байрак в урбанизирана територия в страната.

По време на церемонията по откриването в сряда президентът назова новия стълб " противоотрова против нихилизма ". По-рано при откриването на Пилона на Рожен той упрекна критиците на плана в " нихилизъм и безродие ".

След това беше подложен на критика, че е употребявал думата „ безродие “, която е директно обвързвана с разрушителната акция против така наречен „ безроден космополитизъм “ в Съюз на съветските социалистически републики по времето на Йосиф Сталин.

Пилонът на Рожен също по този начин провокира необятни диспути в общественото пространство за методите на изложение на националното самочувствие и съзнание.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР