Фумио Кишида, чиято Либерално-демократическа партия спечели парламентарните избори в Япония,

...
Фумио Кишида, чиято Либерално-демократическа партия спечели парламентарните избори в Япония,
Коментари Харесай

Възпитаник на Харвард стана премиер на Япония

Фумио Кишида, чиято Либерално-демократическа партия завоюва парламентарните избори в Япония, е новият министър председател на страната, съобщи Франс прес.

В горната парламентарна камара Кишида получи поддръжката на 141 от общо 242 депутати. В 465-членната долна камара, която има решаващата дума, кандидатурата му бе утвърдена с 297 гласа " за ".

Очаква се новият японски министър председател да показа пред Народното събрание състава на държавното управление, в което съвсем няма промени, като се изключи оферти за министър на външните работи Йошимаса Хаяши.

Завършил Харвардския университет, Хаяши към този момент е заемал няколко министерски поста , в това число на защитата, на образованието и на селското стопанство. Той оглавява група в японския парламент за поощряване на положителните връзки с Китай. Според някои анализатори новият японски външен министър е последовател на умерения курс към Пекин.

Смята се, че най-важният приоритет на новото японско държавно управление ще бъде приемането до края на годината на спомагателен бюджет в границите на проект за възобновяване от коронавирусната пандемия. Според локални медии този бюджет ще е в размер на към 30 трилиона йени (230 милиарда евро).
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР