ФСБ задържа група неонацисти, които подготвяха по заповед на Службата

...
ФСБ задържа група неонацисти, които подготвяха по заповед на Службата
Коментари Харесай

ФСБ предотврати убийството на журналиста Владимир Соловьов

ФСБ задържа група неонацисти, които подготвяха по заповед на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) убийството на известния публицист и тв водещ Владимир Соловьов,съобщава ТАСС.

„ Федералната работа за сигурност, взаимно със Следствения комитет на Руската федерация, задържа група членове на неразрешената в Русия неонацистка терористична организация „ Националсоциализъм/Бяла мощ “ — жители на Русия, които възнамерявали по напътствие на Службата за сигурност на Украйна, убийството на социална персона, известния публицист Владимир Соловьов “, се споделя в отчета.



От службата прецизираха, че сега арестуваните дават признания. Според тях по-късно са възнамерявали да се укрият в чужбина.

При обиските на обвинените са открити и конфискувани самоделно взривно устройство, запалителни устройства като коктейли Молотов, револвери, отрязана ловна пушка, граната, патрони, опиати и подправени украински паспорти. Освен това бяха открити националистическа литература и такъми.

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че ФСБ е спряла активността на терористична група, която е подготвяла убийството на един от известните съветски публицисти. Той обаче не уточни тогава името на журналиста.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР