Френското външно министерство заяви, че заедно с европейски и украински

...
Френското външно министерство заяви, че заедно с европейски и украински
Коментари Харесай

Франция, заедно с ЕС, създава трибунал за войната с Украйна

Френското външно министерство съобщи, че дружно " с европейски и украински сътрудници " стартира работа по основаването на специфичен арбитражен съд, който ще накаже виновните за съветската експанзия против Украйна, оповестява Руската работа на Би Би Си

" Борбата против безнаказаността за закононарушения, осъществени в Украйна след съветското нахлуване, е приоритет за Франция. Ние мобилизирахме сили, с цел да подкрепим както украинската правосъдна система, по този начин и Международния углавен съд, които са способени да организират безпристрастни и самостоятелни следствия, тъй че тези виновните за тези закононарушения са изправени пред правораздаването ", се споделя в уеб страницата на френското външно министерство

От министерството потвърдиха думите на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която сподели предния ден, че работата на специфичния арбитражен съд допуска допустимо най-широк консенсус в интернационалната общественост.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предложи да се сътвори профилиран интернационален съд, който да разследва съветските дейности в Украйна и да използва замразени съветски активи за да помогне за възобновяване на страната, заяви " Блумбърг ".

Във видеообръщение, оповестено в Туитър, фон дер Лайен показва още, че ЕС ще " откри законни способи " да употребява средствата, иззети от Русия, за подкрепяне финансирането на възобновяване на Украйна.

Съюзът блокира общо 300 милиарда евро в запасите на Централната банка на Русия и замрази активи в размер на към 19 милиарда евро, държани от глобени съветски предприемачи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР