Френското разследване по подозрения във фиктивно назначаване на сътрудници в

...
Френското разследване по подозрения във фиктивно назначаване на сътрудници в
Коментари Харесай

Лидер на френска партия е разследван след сигнал от европейски депутат

Френското следствие по съмнения във фиктивно назначение на сътрудници в Европейския парламент обхвана и водача крайнолявата партия „ Непокорна Франция “ Жан-Люк Меланшон, съобщи Агенция Франс Прес, представена от bTV. Това се случва след сигнал от Софи Монтел, европейски народен представител от крайнодесния Национален фронт. На 22 март парижката прокуратура стартира авансово следствие за корист с публично състояние против двадесетина френски евродепутати от разнообразни леви и десни партии след първи сигнал на Монтел.

На 27 юни Монтел е внесла втори сигнал против Меланшон. В следствието са включени и трима от някогашните му сътрудници от времето, когато е бил европейски народен представител от 2009 до 2017 година Сега той е народен представител във френския парламент след изборите от предишния месец.

Националният фронт също е разследван по съмнения за фиктивни назначения, само че в обособена процедура.

Разследването се стреми да откри дали отпуснатите европейски средства за назначение на парламентарни сътрудници са били непозволено употребявани за възнаграждение на други чиновници в съответната национална политическа партия.

Предварителното следствие във Франция не води безусловно до покачване на обвинявания и правосъден развой.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР