Френското предложение за РСМ е първото по-сериозно предложение, което въплъщава

...
Френското предложение за РСМ е първото по-сериозно предложение, което въплъщава
Коментари Харесай

Евродепутат: Двустранният протокол е ключът към решаване на проблема с РСМ

" Френското предложение за РСМ е първото по-сериозно предложение, което въплъщава по-голямата част от настояванията на българската страна. Предложението е по-скоро положително ", разяснява пред евродепутатът Петър Витанов от Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

По думите му " време няма и това предопределя бъдещия отрицателен резултат ", само че последващото чешко председателство на Европейски Съюз е квалифицирано да продължи. Той дефинира френското предложение като добра основа за бъдещи договаряния.

" Няма софтуерно време даже за разбор на самото предложение (до финала на френското председателство в края на юни – бел. ред.) От друга страна виждаме опозиция и от страна на македонското общество. "

" Двустранният протокол е основният документ, тъй като това е спор сред София и Скопие, а не сред София и Брюксел. Двустранният протокол е ключът към решение на казуса ", акцентира Витанов.

Евродепутатът счита, че вземането на решения с единогласие в Европейски Съюз е от изгода за страни като България, тъй като другояче те елементарно биха могли да бъдат заобиколени.

" Да, може би ще решим въпроси като Шенген, за които ни стопират една, две или три страни, само че пък няма да използваме инструментариума, който в този момент имаме, с цел да влияем върху избрани решения. Аз съм по-скоро срещу. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР