Френското правителство обяви, че търси нова двойка, която да поеме

...
Френското правителство обяви, че търси нова двойка, която да поеме
Коментари Харесай

Франция потърси двойка да обитава самотен остров

Френското държавно управление разгласи, че търси нова двойка, която да поеме грижата за дребния остров Кемене край бреговете на Бретан, като заживее на него, съобщи Би Би Си. 

Младото семейство, което до момента е живяло на парчето суша в морето, е решило да го напусне, оповестяват локални медии.

Точно преди десетилетие френската Агенция за брегова защита (Conservatoire du Littoral) за финален път е разгласила реклама за търсене на нови доброволци за неповторимия опит. Така е открита досегашната двойка - Давид и Суазик Кюизиние, която се заселва през 2007 година, откакто приема възможността за " най-романтичната работа на света " - да живее на самотния остров и да го поддържа жив. След 10 години и с две деца, двойката се приготвя да се изнесе, тъй като усеща, че децата имат потребност да живеят по-близо до учебно заведение. 

Островът е с площ от 0.3 квадратни километра и е част от архипелага Молен. До преди 25 години той имал непрекъснати жители, които се грижели за фермата, която основали. Но го напуснали и се преместили.

Той има пясъчни и скалисти крайбрежия, зелени поляни и растителност. На него живеят охлюви, морски птици, зайци, стадо черни овци - това е естествен резерват. 

Вече са подали документи 20 " съществени " претенденти, които да заживеят на мястото без наем, само че и откъснати от огромните градове, показва Би Би Си. Срокът за присъединяване в състезанието завърши. Избраните ще бъдат назначени в идващите седмици и би трябвало да дойдат през новата година. 

Животът на самотния остров, въпреки и да предлага обаяние и да звучи сантиментално, изисква тежък труд в нелеки условия. Домакинството разчита за производството на ток на вятърна турбина и слънчеви панели, за водните ресурси – на дъжд, а във фермата има само суха компостна тоалетна.

За десетилетието, прекарано на Кемене, семейство Кюизиние са основали сполучлив бизнес, който ще предадат на идващите жители на острова. Те отглеждат картофи, които продават на прилежащия остров и онлайн, също така се грижат за овце и събират водорасли. Семейството приема и туристи шест месеца в годината.

Двойката е безапелационна, че не желае да бъде възприемана като актуалния френски вид на Робинзон Крузо. Те виждат сушата от острова, срещат се хора от архипелага, одобряват и посетители. Домакинството разполага и с интернет. Имаме всички съвременни електронни джаджи, в това число електрическо бъги, с което обикаляме острова, споделят Давид и Суазик.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР