Френското общество става все по-расово, предупреди френският президент Еманюел Макрон

...
Френското общество става все по-расово, предупреди френският президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон все по-притеснен от расизираното по примера на САЩ френско общество

Френското общество става все по-расово, предизвести френският президент Еманюел Макрон в мнения, които упрекнаха импортирани американски обществени научни хрумвания, които се концентрират върху расата, осведоми " Франс прес ".

" Виждам, че обществото ни става прогресивно расизирано ", означи Макрон в изявление за сп. Elle.

Той взе на мушка по-конкретно концепцията за " интерсекционалност " - известна измежду левите американски учени, която се пробва да изясни дискриминирането и бедността, като изследва ролята, която расата и полът играят върху възможностите на индивида в живота.

" Логиката на интерсекционалността разрушава всичко ", упорства френският държавен глава.

" Отстоявам универсализма. Не съм склонен с битка, която свежда всеки до неговата еднаквост или специфичност ", продължи той и добави: " Социалните компликации се изясняват освен с пола и цвета на кожата ви, само че и със обществените неравенства. "

43-годишният Макрон добави, че можел да мисли за млади бели мъже в родния си град Амиен или близкия Сен-Куентин в Северна Франция, " които също имат големи компликации, по разнообразни аргументи, при намирането на работа ".

Движенията против расизма през последната година като Black Lives Matter ( " Животът на черните има значение " ), които получиха резонанс във Франция след идването си от Съединени американски щати, доведоха до опасения измежду някои критици, че страната внася американска расова политика и политика на еднаквост, от време на време наричана " събудена просвета ".

Ново потомство по-млади френски деятели все по-гласно жигосват казуса с расизма във Франция и наследството на колониалното минало на страната в Африка и Близкия изток.

Техните съперници виждат фокуса върху расата и предишното като разкриване на ненужни разделения и поощряване на просвета, в която малцинствата и дамите се възприемат като непрекъснато подтискани и дискриминирани.

В изявление, отдадено на началото на спонсорирана от Организация на обединените нации среща на върха за неравенството сред половете в Париж, Макрон също даде обещание да направи повече за битка с домашното принуждение и здравословните проблеми на дамите като ендометриозата.

Той поддържа и своя министър на образованието Жан-Мишел Бланкер, който се разгласи против девойки, носещи годишна продукция в учебните заведения.

" Аз съм за " вярното обличане " в учебно заведение, както за девойки, по този начин и за момчета ", сподели той. " Всичко, което е маркер за еднаквост или предпочитание да шокирате или да се откроите, не би трябвало да е в учебно заведение. "

Бланкуер изиска френските възпитаници, които не носят униформи, да дойдат на учебно заведение с " републиканска рокля " предишния септември на фона на митинги поради забрани за годишна продукция или мини поли в някои заведения.

" Училището не е място като всяко друго ", сподели министърът. " Не вървиш на учебно заведение, като че ли отиваш на плаж или в нощен клуб. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР