Френското кино беше разтърсено от нова вълна от обвинения в

...
Френското кино беше разтърсено от нова вълна от обвинения в
Коментари Харесай

„Вятърът на бунта“ помита френското кино в закъсняла #MeToo reckoning

Френското кино беше разтърсено от нова вълна от обвинявания в обезчестяване на деца и полово посягане, ориентирани към известни имена в промишлеността, засилвайки диалозите за дълго чакан пробив за придвижването #MeToo във Франция след националния спор към Жерар Депардийо. Последните обвинявания хвърлят ясна светлина върху културата на безотговорност, преобладаваща в страна, където поклонението пред създателя от дълго време служи като прикритие за корист.

Пробивът на френското кино #MeToo беше разгласен и отхвърлен, задоволително постоянно, с цел да изисква нерешителност – само че има признаци, че почвата най-сетне се трансформира, повече от шест години след началото на феминистката гражданска война в киното оттатък Атлантика.

През 2017 година, в зората на ерата #MeToo, френската актьорка Джудит Годреш беше измежду първите, които се оповестиха против холивудския магнат Харви Уайнщайн, като сподели на New York Times, че филмовият продуцент я е нападнал в хотел на филмовия фестивал в Кан Фестивал две де...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР